Πολύ δύσκολη η νύχτα με φωτιά που έχει μέτωπο 3 χιλιόμετρα, κοντά στο χωριό Νίψα

Πολύ δύσκολη η νύχτα με φωτιά που έχει μέτωπο 3 χιλιόμετρα, κοντά στο χωριό Νίψα

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση, από την μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Πυλαίας και Μελίας και έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, πλησιάζοντας στο χωριό Νίψα. 

Το μέτωπο της εκτείνεται πλέον στα 3 χιλιόμετρα, η δύσβατη περιοχή και οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολες τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, οι οποίες δίνουν “μάχη” για να περιορίσουν την πυρκαγιά. Έχει “επιστρατευθεί” το σύνολο των δυνάμεων και των μέσων, στην περιοχή βρίσκονται και μηχανήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη δεν πρόλαβε να κάνει παρά μόνο μια-δυο ρίψεις, μια και στη συνέχεια νύχτωσε.

Σε ετοιμότητα για εκκένωση της Νίψας

Η φωτιά που δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί, αφού καίει πεύκα και αυτό την κάνει ακόμα πιο δυνατή και δύσκολη στην κατάσβεση της, έχει φτάσει στις παλιές καμένες εκτάσεις από την μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή πριν από πολλά χρόνια. Φτάνει από το φράγμα προς τον δρυμό της Νίψας και γι’ αυτό υπάρχει επιφυλακή των αρχών, μήπως χρειαστεί να γίνει εκκένωση του χωριού.

Επιτόπου βρίσκονται και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τους Αντιδημάρχους Ελένη Ιντζεπελίδου, Ηλία Δαστερίδη, Κυριάκο Αραμπατζή και όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες του στην δημοτική αρχή και προσπαθούν να συμβάλλουν στις προσπάθειες που επικεντρώνονται για να ανακοπεί η επικίνδυνη φωτιά στον δρόμο που μεσολαβεί ως τον δρυμό της Νίψας.

Ήδη ζητούνται ενισχύσεις από όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού, έχουν φτάσει δυνάμεις από το Σουφλί και αναμένονται από Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, ακόμα και από την Κομοτηνή, αφού η νύχτα αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη. Ζητήθηκε μάλιστα και η συνδρομή του στρατού  με υδροφόρα οχήματα και στρατιώτες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*