Τυχερό: Κλειστά αύριο καταστήματα, σχολεία, πένθιμα οι καμπάνες, συνάντηση με Ν.Μπακογιάννη, για το στρατόπεδο Προβατώνα

Τυχερό: Κλειστά αύριο καταστήματα, σχολεία, πένθιμα οι καμπάνες, συνάντηση με Ν.Μπακογιάννη, για το στρατόπεδο Προβατώνα

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Evros-news.gr, για σχεδιαζόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου “ΔΕΛΛΑΓΡΑΜΑΤΙΚΑ” στον Προβατώνα Σουφλίου και μεταφορά της 7ης Ταξιαρχίας που βρίσκεται εκεί.

Η είδηση προκάλεσε άμεσες κινητοποιήσεις των κατοίκων και απόψε στο Τυχερό υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους Τυχερού, Προβατώνα, Λευκίμμης και άλλων γειτονικών χωριών, όπου κυριάρχησε το σύνθημα: “Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση!!!” . Αποφασίστηκε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με θέμα το ενδεχόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας να γίνουν αύριο Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου τα παρακάτω:

1. Κλείσιμο όλων των καταστημάτων μέχρι τις 14:00 .
2. Κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος Τυχερού.
3. Κλείσιμο όλων των Σχολικών Μονάδων.
4. Θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των ενοριών στις 11:00.
5. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη στις 11:00, όπου θα το επισκεφτεί η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακόγιαννη, ώστε να θέσουν το θέμα και να ζητήσουν ξκεκάθαρη τοποθέτηση της ότι δεν θα προχωρήσει κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΤΡΟΠΗ: Σχεδιάζουν να κλείσουν το στρατόπεδο Προβατώνα και να φύγει από εκεί η 7η Ταξιαρχία!!!

Παρόντες ο δήμαρχος Π.Καλακίκος, Αντιδήμαρχοι,

Πρόεδροι Δ.Σ και Τοπικής Κοινότητας

Ξεκαθαρίστηκε ότι απαιτούν να υπάρξει συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση ότι δεν πρόκειται να κλείσει το στρατόπεδο στον Προβατώνα, ούτε να φύγουν οι στρατιωτικές δυνάμεις από εκεί και φυσικά πολύ περισσότερο, να μην υπάρξει ούτε ως σκέψη, το ενδεχόμενο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Μπροστάρης μάλιστα στη συγκέντρωση των κατοίκων ήταν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, μαζί με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δαρούση, Τυχερού Γιώργο Δουκαλέτση, τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θανάση Δημούτση, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Άγγελο Ζαπάρτα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Προβατώνα Θανάση Ανδρεάδη, ενώ συγκεντρώθηκε και πολύς κόσμος.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*