Αλεξανδρούπολη: Πολλά θετικά κρούσματα κορονοϊού, στο Ιωακείμιο Γηροκομείο της Μητρόπολης

Αλεξανδρούπολη: Πολλά θετικά κρούσματα κορονοϊού, στο Ιωακείμιο Γηροκομείο της Μητρόπολης

-Βρέθηκαν θετικοί 7 εργαζόμενοι και υποβλήθηκαν σε τεστ όλοι οι ηλικιωμένοι

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ιωακείμιο Γηροκομείο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, βρέθηκαν πολλά θετικά κρούσματα κορονοϊού.

Στα 45 κρούσματα του νομού Έβρου που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, συμπεριλαμβάνονται 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανήκουν ΟΛΑ στο προσωπικό του συγκεκριμένου Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, το οποίο βρίσκεται μέσα στην πόλη και όχι σε τρόφιμους ηλικιωμένους. Αμέσως όμως δόθηκε εντολή από τον ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη να γίνει ιχνηλάτηση και να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του Covid-19 σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, όσοι φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο Γηροκομείο. Τα αποτελέσματα ήταν πάντως για όλους ντους φιλοξενούμενους  αρνητικά. Αυτό όσον αφορά τους ηλικιωμένους, γιατί παράλληλα υποβλήθηκαν σε τεστ και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και τα αποτελέσματα θα βγουν σήμερα. Χωρίς να αποκλείεται τα 7 αρχικά κρούσματα κορονοϊού να αυξηθούν.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ανησυχία και για το Ίδρυμα “Άγιος Κυπριανός” που επίσης ανήκει στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και βρίσκεται στην περιοχή της Μάκρης. Με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Άνθιμου, εξετάζεται μάλιστα η κατάσταση και αν χρειαστεί θα γίνουν προληπτικά τεστ και στους εργαζόμενους και τους τρόφιμους και σε αυτό, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διασποράς .