Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στα δυο Νοσοκομεία του Έβρου

Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στα δυο Νοσοκομεία του Έβρου

Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού των υγειονομικών στα δυο νοσοκομεία του νομού Έβρου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με το εμβόλιο της Pfizer.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, αυτή είναι η ενημέρωση που έφτασε στα δυο νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού μας, από το υπουργείο Υγείας και την 4η ΥΠΕ όπου και ανήκουν. Όλα αυτά εντάσσονται στην σταδιακή επέκταση του εμβολιασμού έναντι της COVID-19 σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αρχής γενομένης την προσεχή Δευτέρα, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας. Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί έως τις 20 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ και ιδιωτικών κλινικών. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα επεκταθεί σε επιπλέον 40 νοσοκομεία του ΕΣΥ (υπενθυμίζεται ότι τώρα γίνεται σε εννέα νοσοκομεία). Στις 7 Ιανουαρίου θα προστεθούν στα νοσοκομεία που γίνονται εμβολιασμοί επιπλέον 40, μεταξύ των οποίων και τα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου και στις 11 Ιανουαρίου άλλα 36.

Ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε ιδιωτικές κλινικές της χώρας θα γίνει στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Επιπλέον, τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων και κέντρα αποκατάστασης, οι οποίοι θα διενεργηθούν από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Να συμπεριληφθούν στον εμβολιασμό και οι υγειονομικοί που έχουν ήδη νοσήσει και δεν έχουν επαρκή επίπεδα αντισωμάτων ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Μιχάλη Γιαννακό, το τελευταίο τρίμηνο έχουν νοσήσει από κορωνοϊό πάνω από 5.000 υγειονομικοί, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στον εμβολιασμό –τουλάχιστον σε αυτή την αρχική φάση– με το σκεπτικό ότι έχουν αντισώματα έναντι του ιού. «Όμως πολλοί συνάδελφοι νόσησαν και ξανανόσησαν σε διάστημα ενός μηνός», σημειώνει και τονίζει την ανάγκη να γίνεται έλεγχος αντισωμάτων στους υγειονομικούς που νόσησαν, ώστε να εμβολιαστούν όσοι δεν καλύπτονται πλέον από αυτά.

Να ενταχθούν και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, «από την πρώτη στιγμή της πανδημίας κράτησαν ανοιχτά τα ιατρεία τους και έσωσαν ζωές, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων».