Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Άρχισαν χθες οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό

Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Άρχισαν χθες οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό

Ξεκίνησαν από χθες Παρασκευή 8 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί των υγειονομικών για τον κορονοϊό, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Τα εμβόλια είχαν φτάσει την προηγούμενη ημέρα 7 Ιανουαρίου και η έναρξη των εμβολιασμών έγινε με την Προϊσταμένη των Λοιμώξεων που εμβολιάστηκε το πρωί κατά της νόσου covid-19, παρουσία του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης Δημήτρη Τσαλικάκη και του Διοικητή του νοσοκομείου Ευάγγελου Ρούφου. Μάλιστα ο κ.Ρούφος ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκε και αυτός στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τον εμβολιασμό.
Η πρώτη παρτίδα με τα 350 εμβόλια κατά του κορονοιού έφτασε την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Αναφοράς του κορονοϊού και μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να εξαντληθούν με τους εμβολιασμούς των υγεινονομικών που θα συνεχιστούν. Η δεύτερη παρτίδα με άλλα 400 εμβόλια αναμένεται την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, ενώ μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή πιστεύεται πως θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του εμβολιασμού στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την Όλγα Ορφανίδου, ο Διοικητής του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ.Ρούφος τόνισε: «Η αποστολή της δεύτερης δόσης των εμβολίων θα γίνει ταχύτατα καθώς υπάρχει τεράστιος σχεδιασμός ο οποίος ακολουθείται κατά γράμμα”. Τόνισε παράλληλα πως το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα παραμείνει ανοιχτό σαν εμβολιαστικό κέντρο με τρείς γραμμές και μετά το πέρας της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού των υγειονομικών.
Σύμφωνα με τον κ. Ρούφο, το 60% του προσωπικού έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί κατά της νόσου covid-19 ενώ εκ των υστέρων έχουν δηλώσει να εμβολιαστούν και άλλοι που σημαίνει ότι ,το ποσοστό αυτό θα ξεπεράσει το 75%.