Ένωση Πυροσβεστών ΑΜΘ: Λέμε ΟΧΙ στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου – Πάρτε την πίσω

Ένωση Πυροσβεστών ΑΜΘ: Λέμε ΟΧΙ στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου – Πάρτε την πίσω

Με ανακοίνωση της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκφράζει την αντίθεση της στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και ζητάει από την Κυβέρνηση να την ακυρώσει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις όσον αφορά την επέκταση του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου στον Δ.Ορεστιάδος.

Εμείς, όλοι, οι Πυροσβέστες του Νομού Έβρου, αποτελούμε ενεργούς πολίτες της κοινωνίας της περιοχής μας, σκεπτόμενοι υπεύθυνα δηλώνουμε την αντίθεση μας και εμείς από την πλευρά μας, με ένα βροντερό ΟΧΙ, στην επέκταση του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου.

Η  ένταση που δημιουργήθηκε, στα σύνορα μας, πριν σχεδόν ένα χρόνο, μας βρήκε στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, μαζί με τους Ακρίτες κατοίκους της περιοχής μας, την ΕΛ.ΑΣ., το Λ.Σ., τον Ε.Σ., αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση, περιορίζοντας την, στην απέναντι πλευρά των συνόρων μας.

Η δημιουργία τέτοιων δομών στην περιοχή μας, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ιδιαίτερο έργο του Π.Σ. στην περιοχή μας.

Οι δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά τους θερινούς μήνες, σε έναν Νομό μεγάλο σε έκταση, με μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, με ιδιαίτερες και μεγάλες δασικές εκτάσεις, καθιστούν την αντιπυρική περίοδο, απαιτητική, τόσο όσον αφορά την πρόληψη αλλά και την καταστολή, αφού αντιμετωπίζουμε μεγάλες πυρκαγιές  τα τελευταία χρόνια. Τα ακραία και σφοδρά καιρικά φαινόμενα, κατα τους χειμερινούς μήνες, με ιδιαιτερότητες από τη φύση τους για την κάθε περιοχή του Νομού μας ξεχωριστά, απαιτούν την επέμβαση και τη συνδρομή μας, στους συμπολίτες μας.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής μας, με την ολοένα και περισσότερο, κάθε χρόνο, αποδυνάμωση σε έμψυχο δυναμικό των Υπηρεσιών μας, καθιστά το έργο μας δυσκολότερο να ανταποκριθούμε και βέβαια να ανταπεξέλθουμε σε εγχειρήματα, τύπου επέκτασης του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου.

Όλοι οι πυροσβέστες του Έβρου αλλά και όλης της Θράκης, δηλώνουμε την αντίθεση μας στην επέκταση του Κ.Υ.Τ.Φυλακίου.

Ο Νομός Έβρου δεν έχει ανάγκη από την δημιουργία νέων δομών, αλλά από έργα υποδομής και ανάπτυξης. Η νευραλγική γεωγραφική θέση του Νομού μας αξίζει μεγαλύτερης προσοχής και σεβασμού στους κατοίκους-φύλακες της Πατρίδας μας.

Με εκτίμηση, για το Δ.Σ.

Ο ΓΕΝΙΚ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                ΛΙΟΛΙΟΣΙΔΗΣ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗΣ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*