Σουφλί: Άρχισαν τα έργα ανακατασκευής, αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Μικρού Δερείου-Ρούσσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σουφλί: Άρχισαν τα έργα ανακατασκευής, αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Μικρού Δερείου-Ρούσσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς τα έργα ανακατασκευής και αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Μικρού Δερείου-Ρούσσας, στον ορεινό όγκο του δήμου Σουφλίου.

Αφού προηγήθηκε δυστυχώς καθυστέρηση πολλών μηνών, λόγω των συνεχών προσφυγών του τέως δημάρχου Βαγγέλη Πουλιλιού και της παράταξης του στην Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που όλες απορρίφθηκαν, από χθες Δευτέρα ξεκίνησαν οι εργασίες, από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία Μ.ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ &ΣΙΑ Ε.Ε.

Πρόκειται για το έργο: “Επείγουσες παρεμβάσεις για την Αποκατάσταση της βατότητας της Διαδημοτικής Οδού: Μικρό Δέρειο- Ρούσσας, ανάμεσα του Δήμου Σουφλίου και του αναδόχου  Μ.ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ &ΣΙΑ Ε.Ε. , προϋπολογισμού δημοπρατούμενων εργασιών  2.305.000ευρώ κατά τη μελέτη με το Φ.Π.Α”.

Η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Καλακίκου, μετά την περσινή θεομηνία που έπληξε την περιοχή αρχές Απριλίου του 2020 και προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο συγκεκριμένο επαρχιακό δίκτυο, κατάφερε αφού πρώτα εξασφάλισε την ένταξη της πληγείσας περιοχής σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, μέσα σε διάστημα ενός μήνα να ολοκληρώσει τις μελέτες. Παράλληλα εξασφάλισε από το υπουργείο Ανάπτυξης μέσα στον Μάιο συνολικό ποσό 4.345.000 ευρώ, αφού υπάρχει και ένα δεύτερο έργο, αυτό της επαρχιακής οδού Ρούσσας-Γονικού, που υλοποιεί η εταιρεία ΑΚΜΩΝ.

Όπως επισημάναμε μάλιστα, το έργο μπορεί να βρισκόταν ήδη στην ολοκλήρωση του και ο δρόμος μήκους 21 χιλιομέτρων που συνδέει τα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου και κάνει πολύ ευκολότερη την ζωή και τις μετακινήσεις των κατοίκων να είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι. Όμως ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός και δημοτικοί του σύμβουλοι είχαν… επιδοθεί σε συνεχείς προσφυγές με τις οποίες μπλόκαραν την έναρξη τους και έτσι φτάσαμε στο 2021 για να προχωρήσουν τα έργα.