ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Μηχανήματα του δήμου Διδυμοτείχου, χρησιμοποιήθηκαν για εργασίες στα χωράφια ιδιώτη χωριού της περιοχής (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Μηχανήματα του δήμου Διδυμοτείχου, χρησιμοποιήθηκαν για εργασίες στα χωράφια ιδιώτη χωριού της περιοχής (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που αφορά τον δήμο Διδυμοτείχου έφτασε στο Evros-news.gr και αφορά την χρησιμοποίηση μηχανημάτων της Τεχνικής του Υπηρεσίας για εργασίες σε χωράφια ιδιώτη του χωριού Γιατράδες. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλαν πολίτες και επιβεβαιώσαμε ως εικόνες και αποτέλεσμα με επιτόπιο ρεπορτάζ μας, ένα μηχάνημα JCB και ένα φορτηγό, στις 4 και 5 Μαρτίου παραχωρήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Διδυμοτείχου σε ιδιώτη του συγκεκριμένου χωριού και πραγματοποίησαν παρεμβάσεις σε διάφορα χωράφια του στις περιοχές των Γιατράδων και του Ασπρονερίου. Κι όλα αυτά μάλιστα, την στιγμή που η αγροτική οδοποιία όχι μόνο στα δυο συγκεκριμένα χωριά αλλά και όλα τα υπόλοιπα σχεδόν του δήμου, βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Οι αγρότες συνεχώς παρακαλούν να υπάρξουν παρεμβάσεις τουλάχιστον στους κύριους δρόμους, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν στα χωράφια τους για τις απαραίτητες εργασίες, χωρίς να κινδυνεύουν να πάθουν ατυχήματα τα μηχανήματα τους, αλλά ελάχιστα έχουν γίνει.

Αντίθετα, βρέθηκε χρόνος και μηχανήματα, αλλά και υπάλληλοι του δήμου Διδυμοτείχου, να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση προβλημάτων σε χωράφια ιδιώτη, ο οποίος δεν έχει μάλιστα την παραμικρή θεσμική ιδιότητα όσον αφορά τον δήμο, η οποία να δικαιολογούσε πιθανή παραχώρηση τους. Ένα από τα χωράφια αυτά. βρίσκεται στον παράδρομο που οδηγεί από τις Γιατράδες στο Ασπρονέρι και με την βοήθεια των μηχανημάτων, ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να το οργώσει, μέχρι σχεδόν και πάνω στην… άσφαλτο, όπως μπορείτε να δείτε στο ρεπορτάζ που κάναμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Συγνώμη για τα προβλήματα ήχου λόγω του ισχυρού ανέμου

Το χώμα με την χρησιμοποίηση των μηχανημάτων μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο χωράφι από το σημείο που βλέπετε στην φωτογραφία και τοποθετήθηκε για να βελτιωθεί η κατάσταση δίπλα στον δρόμο με την άσφαλτο.

Δείτε επίσης σε ποια κατάσταση είναι τα άλλα διπλανά χωράφια, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν είχαν τις… άκρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Διδυμοτείχου, ώστε να έχουν στην διάθεση τους μηχανήματα και εργαζόμενους για την βελτίωση τους.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό χωράφι του συγκεκριμένου ιδιώτη όπου έγιναν οι παρεμβάσεις από τα μηχανήματα και τους υπαλλήλους του δήμου Διδυμοτείχου, αλλά το ίδιο συνέβη και σε άλλα που έχει σε διάφορα μέρη του χωριού του.

Το θέμα αυτό κυριαρχεί στις συζητήσεις των αγροτών της περιοχής που βλέπουν παράλληλα την αδράνεια στην αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας και τα σχόλια για την δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου μόνο κολακευτικά δεν είναι.