Επίθεση της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης στην παράταξη “Πόλη και Πολίτες-Βαγγέλης Λαμπάκης” για τα… γεύματα

Επίθεση της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης στην παράταξη “Πόλη και Πολίτες-Βαγγέλης Λαμπάκης” για τα… γεύματα

Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει την θέση της παράταξης “Πόλη & Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης” η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, σχετικά με το γεύμα που παρείχε στο νεοεκλεγέν σωματείο των εργαζομένων της. 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα και μετά από σχολιασμό της δαπάνης η οποία δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά την σημερινή διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης, θυμίζει ότι οι προηγούμενες διοικήσεις Γιώργου Ουζουνίδη και Βαγγέλη Μυτιληνού επί δημοτικής αρχής Λαμπάκη, ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για γεύματα και μάλιστα με… άγνωστους συνδαιτημόνες. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

“Η δαπάνη είναι και νόμιμη και ηθική, εκτελέστηκε με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων εν όψει του ξεκινήματος του νέου ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων. Μια κίνηση, που αποτελεί ένα καλωσόρισμα των νέων μελών του Δ.Σ. καθώς κι έναν τρόπο να συνευρεθούν άπαντες και να επικοινωνήσουν τους προβληματισμούς, τους νέους στόχους και τον εν γένει προσανατολισμό στην καινούργια περίοδο….
Άνευ ουσίας και χωρίς αντίκρισμα που θα προάγει τη λειτουργία της επιχείρησης ήταν δαπάνες γευμάτων που παρασχέθηκαν στο παρελθόν και αφορούσαν δείπνα, απεριτίφ, ροφήματα, γεύματα 110 ατόμων απανωτά στους ίδιους καλεσμένους 2 ήμερες συνεχόμενα και όχι ένα γεύμα μεταξύ ανθρώπων που από το μετερίζι του ο καθένας προσπαθεί για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης.


Τα παρακάτω τιμολόγια, δείγμα από τον τεράστιο όγκο που τηρείται στο αρχείο της επιχείρησης, εκδόθηκαν με χρέωση στη Δ.Ε.Υ.Α.Α και αφορούν γεύματα με συνδαιτημόνες αγνώστων συμφερόντων. Μέχρι και γεύματα σε δημοτικούς συμβούλους! Η χρήση του κωδικού παροχής γευμάτων, ήταν επί θητείας Λαμπάκη σε μηνιαία βάση (το λιγότερο) συστηματική συνήθεια και του κ. Ουζουνίδη και του κ. Μυτιληνού.
Γεύματα αξίας 2.200€,1.800€, 500€,400€,200€ πολλαπλά και σταθερά.
Με απλή αναφορά “γεύμα εργασίας”. Αποδεκτά και καθόλα νόμιμα είναι τα γεύματα, όταν εξυπηρετούν έναν κοινωνικό σκοπό, για λόγους κοινωνικής ευπρέπειας. Όμως, να γνωρίζουμε τι έχουμε κάνει πριν κατηγορήσουμε για μικρότερα θέματα άλλους”.

Επίθεση και από τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Μπάμπη Μιχαηλίδη

Για το ίδιο θέμα ο Αντιπρόεδρος του Δ.,Σ της ΔΕΥΑΑ Μπάμπης Μιχαηλίδης με προσωπική του δήλωση, χρησιμοποιεί μάλιστα πολύ σκληρές εκφράσεις δίνοντας την δική του απάντηση στην παράταξη Λαμπάκη, τονίζοντας:

“Αφελείς; αξιοθρήνητοι; αμετανόητοι; αδιόρθωτοι ή αδίστακτοι ;;;
Ποιο από τα 5Α θα χαρακτήριζε τους συντάκτες της παρακάτω ανάρτησης της παράταξης “Πόλη & Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης” ; Μάλλον και τα 5 !!!
Διαβάστε:
«Όσο κι αν στύψαμε το μυαλό μας, δεν μπορέσαμε να βρούμε ποια είναι η ανάγκη (όπως αναφέρει το έγγραφο της ΔΕΥΑΑ στη Διαύγεια) παράθεσης γεύματος συνεργασίας μεταξύ των μελών του νέου Σωματείου Εργαζομένων και της Διοίκησης. Αν ήταν τόσο μεγάλη ανάγκη, ας τα πληρώνατε από την τσέπη σας και όχι από τα λεφτά των δημοτών. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά . Ή ας πηγαίνατε για έναν καφέ βρε αδερφέ.»
Αρχικά, δεν αντιλαμβανόμαστε ποιο μυαλό έστυψαν για να ανακαλύψουν το αυτονόητο.
Ας είναι. Έτσι νιώθουν, μην τους χαλάσουμε και τ’ονειρο το καλοκαιρινό.
Οι αγαπητοί τέως Δημοτικοί άρχοντες,για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν εμπράκτως, ότι καλώς και βρίσκονται από τις 02/06/2019 στα αζήτητα της Πολιτικής σκηνής του τόπου. Όσο κουβαλάνε αυτά τα σαθρά μυαλά και προσπαθούν με δόλιους, υποχθόνιους και (συγχωρήστε με) χαζούς τρόπους να πολεμήσουν τον Δήμο, τους αξίζει να παραμείνουν στα αζήτητα εσαεί!
Μικροί, κακοί και πικρόχολοι άνθρωποι που ψάχνουν λόγο ύπαρξης σε ανούσια πράγματα…
Είναι και δίκαιο και ηθικό, να παρέξει η ΔΕΥΑΑ, γεύμα συνεργασίας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων εν όψει του ξεκινήματος του νέου ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων. Μια κίνηση, που αποτελεί ένα καλωσόρισμα των νέων μελών του Δ.Σ. καθώς κι έναν τρόπο να συνευρεθούν άπαντες και να επικοινωνήσουν τους προβληματισμούς, τους νέους στόχους και τον εν γένει προσανατολισμό στην καινούργια περίοδο….
Αν θεωρείται αυτό ατόπημα τότε ας μας εξηγήσουν, οι νοήμονες επαΐοντες, παντογνώστες..
Τα παρακάτω τιμολόγια που κόπηκαν και αφορούν γεύματα με συνδαιτημόνες αγνώστων συμφερόντων ήταν …..αναγκαία; καφέ δεν πίνανε εκείνοι; Αλλά αν προσέξει κανείς τα τιμολόγια, θα δει ότι για ροφήματα μόνο δώσατε 200,00€!
Κι αυτά τα τραπεζώματα με τα…….. μέλη της ένωσης των ΔΕΥΑ, ποιον σκοπό εξυπηρέτησαν οέο;;;;;;
Αφορούν οι δημόσιες σχέσεις του κ. Μυτιληνου σε επίπεδο Ε. Δ. Ε. Υ. Α. (ένωση των περισσότερων Δ.Ε.Υ.Α της χώρας ) το δημοτικό ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α.Α;
Την πρώτη ημέρα που ήρθαν στο Δήμο μας , τραπέζι 2.200€ και την επόμενη ακριβώς 1.350€!
Γεύμα, λέει, σε 110 άτομα! Δύο μέρες συνεχόμενα….
Με λεφτά των δημοτών!!!
Και τα άλλα τα τραπεζώματα με τους Δημοτικούς συμβούλους προσκεκλημένους, τι στόχο είχαν ;
Σπίτι τους δεν τρατάρουν κανένα φοντάν (Fondant – μην μας πουν και άσχετους );
Όσον αφορά την γνωστή δικαιολογία, καθότι τα στοιχεία αυτά αφορούν έτη 2012-2019 (έρχονται κι άλλα) ότι Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α ήταν ο κ Μυτηλινός που σήμερα δεν ανήκει στην παράταξή Λαμπάκη , να προλάβουμε το κουραστικό πια επιχείρημα: Δεν εξετάζουμε τι κάνει σήμερα…. Εξετάζουμε τι έκανε τότε που τοποθετήθηκε από τον επικεφαλής, ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ.. Θαυμάστε λοιπόν..
Ο κ. Ουζουνιδης έδωσε όσα μπορούσε, μια αδυναμία στα θαλασσινά διακρίνουμε , λογαριασμοί 500€, βλέπετε αναλυτικά στο φωτογραφικό υλικό, καλοκαιράκι, θαλασσίτσα να σπαρταράει το ψαράκι σε γεύματα εργασίας, απροσδιόριστης παρέας . Και ΔΕΊΠΝΟ παρακαλώ!
Ηγέτες της κακοδιαχείρισης ήταν τον καιρό που είχαν στα χέρια τους την εξουσία και τρώγανε και πίνανε κατά το δοκούν, και σήμερα από τον πάγκο, προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με ό,τι βρουν. Ξεχνούν ότι έχουμε στα χέρια μας, όλη την καριέρα τους στην ανικανότητα.
Την διεύθυνση της ΔΕΥΑΑ την γνωρίζουν.
Όσο και αν είναι πικρός ο καφές της παρηγοριάς, εμείς τον κερνάμε με συνοδεία όσα αρχεία θέλουν που τεκμηριώνουν την κακοδιαχείρισή τους. Για συνοδεία, όχι για “βουτήματα” , αυτά, ευτυχώς , έληξαν…
Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α.
Χαράλαμπος Σ. Μιχαηλίδης