Διδυμότειχο: Έλεγχος ανίχνευσης κορονοϊού με δωρεάν rapid test, στο χωριό Ασπρονέρι

Διδυμότειχο: Έλεγχος ανίχνευσης κορονοϊού με δωρεάν rapid test, στο χωριό Ασπρονέρι

Έλεγχος ανίχνευσης κορονοϊού με διεξαγωγή δωρεάν rapid test θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 22 Ιουλίου στο χωριό Ασπρονέρι Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν κρούσματα στο συγκεκριμένο χωριό το προηγούμενο χρονικό διάστημα όπως και στα γειτονικά χωριά Παλιούρι και Μεταξάδες και έτσι στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, αποφασίστηκε να γίνει κάτι τέτοιο. Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Τοπική Κοινότητα Ασπρονερίου του Δήμου Διδυμοτείχου, διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapidtests) για τον κορωνοϊό, στο Ασπρονέρι. Η παρούσα δράση απευθύνεται σε γενικό πληθυσμό.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, ώρες 10:00 έως 13:00 από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο Κοινοτικό Κατάστημα Ασπρονερίου.

Οι  πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου οι πολίτες θα υποβάλλονται στην δειγματοληψία για τον κορωνοϊό. Τα τυχόν θετικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.