Ορεστιάδα: Όχι, δεν ψάχνουν… παραλία – Λαθρομετανάστες που πέρασαν απ’ την Τουρκία σήμερα στο Ορμένιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Όχι, δεν ψάχνουν… παραλία – Λαθρομετανάστες που πέρασαν απ’ την Τουρκία σήμερα στο Ορμένιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τα… εσώρουχα τους, λόγω και του καύσωνα που κυριαρχεί στην περιοχή μας, εμφανίστηκαν και σήμερα πάνω από 20 νεαροί λαθρομετανάστες στο χωριό Ορμένιο τη περιοχής Τριγώνου στην Ορεστιάδα. 

Όχι, δεν έψαχναν για κάποια… παραλία, άλλωστε νωρίτερα… δροσίστηκαν στα νερά του ποταμού Έβρου περνώντας από την Τουρκία στο ελληνικό έδαφος. Δεν είναι άλλωστε τουρίστες, αλλά λαθρομετανάστες από ασιατικές χώρες, οι οποίοι προστέθηκαν στους εκατοντάδες που περνούν καθημερινά στην Ελλάδα από την περιοχή μας.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΧΙ HOT SPOT ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Το πρόβλημα εξάλλου είναι ιδιαίτερα έντονο εδώ και λίγο καιρό, οι ροές λαθρομεταναστών έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, μια και λόγω καλοκαιριού έπεσε και η στάθμη των νερών του ποταμού Έβρου. Το ζουν άλλωστε καθημερινά οι κάτοικοι των χωριών του νομού μας, που τους βλέπουν να κυκλοφορούν ανάμεσα τους. Μάλιστα και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντνς Γιαλαμάς, που δεν… μασάει τα λόγια του ούτε και ωραιοποιεί καταστάσεις, απηύθυνε δραματική έκκληση να γίνει κάτι, αφού η κατάσταση έχει ήδη ξεφύγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξέσπασμα Προέδρου Συνοριοφυλάκων Έβρου: Τεράστια αύξηση των ροών καθημερινά. Να παρθούν τολμηρές αποφάσεις