ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Σταύρο Κελέτση, ανθ΄ ημών… Γουλιμής υφυπουργός – Τα χρίσματα της Ν.Δ – Το δίλλημα Δέδογλου

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Σταύρο Κελέτση, ανθ΄ ημών… Γουλιμής υφυπουργός – Τα χρίσματα της Ν.Δ – Το δίλλημα Δέδογλου

Τώρα που ολοκληρώθηκε αυτός ο κυβερνητικός ανασχηματισμός διαρκείας, αφού κράτησε επί πολλές ημέρες μέχρι να βρεθεί η ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας μετά την άρνηση του ανεκδιήγητου Αποστολάκη, επιστρέψαμε ως στήλη για να κάνουμε μια αποτίμηση όσον αφορά Έβρο και Θράκη. 

Ο νομός μας αλλά και η Θράκη γενικότερα, έμειναν άλλη μια φορά χωρίς εκπροσώπηση στο κυβερνητικό σχήμα, παρ’ ότι αυτό έφτασε είναι και πάλι πολυμελές. Βέβαια αν ληφθεί υπ’ όψη η χρησιμοποίηση και πάλι εξωκοινοβουλευτικών, θα μπορούσε να επισημάνει κανείς ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γενικότερα δεν δείχνει να εμπιστεύεται και πολύ την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Κρατήστε το όνομα Γκάγκα για τις εθνικές εκλογές

Πάντως η περιοχή μας εκπροσωπείται τελικά, έστω και από… σπόντα, στη νέα Κυβέρνηση, αφού η νέα Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατάγεται από το Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου. Ο πατέρας της Χρήστος Γκάγκας, επίσης γιατρός και κορυφαίος πνευμονολόγος όπως και η ίδια, εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι να σπουδάσει Ιατρική στη Θεσσαλονίκη και να ακολουθήσει τον δρόμο του.

Από το συγκεκριμένο χωριό κατάγεται και ο επίσης γιατρός Γιώργος Καίσας, που διετέλεσε 4 χρόνια βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον έκανε υφυπουργό έστω Υγείας, όπως δεν έκανε και κανέναν από τους άλλους δυο βουλευτές του κόμματος του στον Έβρο. Τη Νατάσα Γκαρά και τον συγχωρεμένο Δημήτρη Ρίζο. Έτσι, για να θυμόμαστε ότι η απαξίωση των τοπικών μας βουλευτών είναι… διακομματική.

Το όνομα της κ.Γκάγκα, που είναι κορυφαία επιστήμων και διετέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας ενώ έχει ένα βιογραφικό που θέλεις… ώρα να το διαβάσεις μόνο, κρατείστε το εν όψει των επόμενων εθνικών εκλογών. Γιατί ήταν υποψήφια με τη Ν.Δ το 2019 στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά δεν εκλέχθηκε.

Έχει λοιπόν πολλές πιθανότητες να είναι η μια από τις δυο γυναίκες στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος στον Έβρο και να “παλέψουν” για την δεύτερη όλες οι υπόλοιπες που ακούγονται ή επιθυμούν. Και μη νομίζετε ότι… απέχουμε πολύ από τις επόμενες εθνικές εκλογές, αν και κανονικά είναι να διεξαχθούν το 2023.

Σταύρο Κελέτση, ανθ’ ημών Γουλιμής υφυπουργός

Πάμε όμως στην μη επιλογή και πάλι κάποιου βουλευτή από τον Έβρο από τον Πρωθυπουργό στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Να πούμε λοιπόν στον συντοπίτη μας που είχε… ράψει κοστούμι, έδειχνε σίγουρος ότι αυτή την φορά θα τον επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακόμα και οι συνεργάτες του, με πρώτο και καλύτερο τον δημοσιογράφο Γιαννάκη Σκεύα, συμπεριφέρονταν επί μέρες λες και είχαν… εγκατασταθεί σε υπουργείο.

Σταύρο Κελέτση, τελικά ανθ’ ημών Γουλιμής για υφυπουργός. Κατσανιώτης, Τουρνάς, Γκάγκα, Κεδίκογλου, Μιχάλης Παπαδόπουλος, είναι αυτοί που προτίμησε ο Πρωθυπουργός και όχι τον βουλευτή Έβρου. Για να χρησιμοποιήσω την φράση του Χαρίλαου Τρικούπη που είχε επιλέξει ο βουλευτής το 2019, όταν αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ στις εθνικές εκλογές.

Πήγε τζάμπα η σύμπλευση και στήριξη στο θέμα επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, όπου λειτούργησε και συμπεριφέρθηκε ως γραφείο Τύπου αυτής της “πολιτικής ποντικομαμής” του Νότη Μηταράκη. Έτσι ο Σταύρος έμεινε πάλι εκτός. Πήγε στράφι το κοστούμι που έραψε για την ορκωμοσία, αν και όπως λέει ένας κοινός μας φίλος δεν χρειάστηκε κα πολύ… ύφασμα. Ίδιο μπόι περίπου με τον δικό μας, τον Πιτιακούδη είναι άλλωστε, αν και ο Κώστας εκτός από κοντύτερος του είναι και πολύ χοντρός. Οπότε δείχνει ακόμα πιο κοντός από τον Σταύρο.

Απογοήτευση και για τον… sumus yiouris, τον “υποφαινόμενο” και “ομιλών” Τάσο Δημοσχάκη, που πάλι έμεινε επίσης εκτός Κυβέρνησης. Αυτός μάλιστα μπορεί δημόσια να απέφευγε να δείχνει πως πιστεύει σε υπουργοποίηση, αλλά στο Κολωνάκι και σε φίλους του έδειχνε σίγουρος. Επειδή ήταν δεδομένο ότι θα απομακρυνθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος δεν τον ήθελε δίπλα του ως υφυπουργό στο Προστασίας του Πολίτη, περίμενε πως θα πάει εκεί.

Ούτε τον “ικανό διαχειριστή κρίσεων” Δημοσχάκη

Ήρθε λοιπόν και γι’ αυτόν η… κρυάδα και μάλιστα ήταν διαρκείας. Γιατί και όταν μέρες αργότερα επιλέχθηκε η πολιτική ηγεσία στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και αναζητούνταν πρόσωπα με εμπειρία στην διαχείριση κρίσεων, αντί να τον επιλέξει ο Πρωθυπουργός, προτίμησε τον εκ μεταγραφής από την Κύπρο Χρήστο Στυλιανίδη και τον πρώην Αρχηγό ΓΕΑ Βαγγέλη Τουρνά. 

Ζόρι σίγουρα, να έχεις διατελέσει Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, να διατυμπανίζεις και να… κοκορεύεσαι συνέχεια παντού ότι διαχειρίστηκες με επιτυχία κρίσεις και τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιλέγει αντί για εσένα, που έφερες στο κόμμα και πάνω από 16.000 ψήφους στο νομό Έβρου, να επιλέγει τον… Τουρνά;

Κ εγώ δεν στέκομαι στους… κακεντρεχείς πρώην συναδέρφους του στη  ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι όταν ακούν τον κ.Δημοσχάκη να ισχυρίζεται πως έχει εμπειρία να διαχειρίζεται κρίσεις, όπως διαχειρίστηκε άψογα την περίπτωση των Ζωνιανών, θυμίζουν ότι με τον τρόπο που αυτή σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε στην Κρήτη, τραυματίστηκε βαριά και τελικά πέθανε ένας αστυνομικός.

Απλά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι δεν χαίρει και μεγάλης εκτίμησης στο Μέγαρο Μαξίμου ο Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει σε κάθε ανακοίνωση του. Καλά, για τον Χρήστο Δερμεντζόπουλο δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να γίνει υφυπουργός. Με μόλις δυο χρόνια βουλευτής ο “πιτσιρικάς” θα έπαιρνε και υπουργείο;

Χειρότερη η… κρυάδα για Στυλιανίδη

Κανένας όμως δεν επιλέχθηκε ούτε από τους άλλους βουλευτές της Θράκης. Κι αν για τους Κελέτση, Δημοσχάκη ήταν ψυχρολουσία, σκεφθείτε να είσαι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, να έχεις διατελέσει χρόνια υπουργός σε Κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, να ακούς ότι έγινε υπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Στυλιανίδης και να διαπιστώνεις ότι δεν πρόκειται για σένα, αλλά για τον εξωκοινοβουλευτικό εκ Κύπρου Χρήστο Στυλιανίδη;

Να μην μπορείς και πάλι ως υπουργός να πηγαίνεις σε πανάκριβα ξενοδοχεία, όπως έκανε παλαιότερα και τον είχαν κάνει βούκινο τα ΜΜΕ όλης της χώρας; Τέτοιο… σοκ πως αντέχεται; Μέχρι που παίρνεις τα… βουνά της Κομοτηνής, πηγαίνεις πάλι ξημερώματα στη Νυμφαία και αρχίζεις να φωτογραφίζεσαι και να κατηγορείς τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο πως δικός του “δάκτυλος” ήταν η μη υπουργοποίηση σου.

Πήγαν στράφι και οι… αγιογραφίες επί ημέρες σε διάφορα ΜΜΕ των “κολλητών” του Αθηναίων δημοσιογράφων. Αφήστε που μαθαίνω ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να μην είναι άλλη φορά υποψήφιος στην Ροδόπη για να υπάρξει… ανανέωση, όπως συνέβη στον Έβρο το 2019 όπου δεν συμπεριλήφθηκαν στο ψηφοδέλτιο ο Άκης Γεροντόπουλος (κουμπάρος του Στυλιανίδη) και ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. Θέλουν να βγει μπροστά στο γειτονικό νομό κάποιο νέο πρόσωπο, ενδεχομένως ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης.

Το προσπαθεί ο Ζαμπούκης για

το χρίσμα από τη Ν.Δ.

Μια και είμαστε πάντως στην Κυβέρνηση, αρκετός λόγος άρχισε ήδη να γίνεται για τα… χρίσματα που λέγεται ότι θα δώσει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το κόμμα της Ν.Δ και η συζήτηση επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην Αλεξανδρούπολη. Αν και ποιον θα επιλέξει δηλαδή να στηρίξει επίσημα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023.

Είναι αλήθεια, ότι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης (αχ βρε Πιτιακούδη πόσους… πήρες στο λαιμό σου το 2019) πολύ θα ήθελε μια στήριξη από το κυβερνών κόμμα. Τον “παραμυθιάζει” άλλωστε και ο Γενικό Γραμματέας του Γιάννης Μπόγδης ότι έχει κομματικά… κονέ (μόνο στη φαντασία του υπάρχουν φυσικά) για να το εξασφαλίσει.

Έχει και καλές προσωπικές σχέσεις ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ποντάρει σε αυτές, πολύ θέλει να το πιστέψει; Τυχαίο είναι νομίζετε που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πήγε και σε γάμο στη Θεσσαλονίκη (αυτή η συμπρωτεύουσα… μέλι έχει και συνέχεια είναι εκεί επίσημα και ανεπίσημα;) της κουνιάδας του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ενώ από αύριο θα είναι και πάλι στη Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ;

Εγώ ένα έχω να πω. Αν αποφασίσουν να θέσουν υποψηφιότητα για δήμαρχοι ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, που με την γνωστή… αναβλητικότητα του ούτε ο ίδιος ξέρει τι θα κάνει ή ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Κώστας Χατζημιχαήλ, ο κ.Ζαμποιύκης δεν έχει καμιά τύχη για το χρίσμα.

Μην ξεχνάτε την οικογένεια Δασκαλαντωνάκη

Εντάξει, είναι ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός επιλέγει και έχει κάνει υπουργούς ή δίνει θέσεις ευθύνης σε στελέχη αυτού του χώρου, όμως ο μοναδικός είναι που προέρχεται από αυτόν; Εγώ ένα έχω μόνο να σημειώσω, επειδή ακούγεται έντονα το όνομα του Δημήτρη Καραβασίλη, του πετυχημένου Διευθυντή των ξενοδοχείων Astir και Egnatia της GRECOTEL του ομίλου Δασκαλαντωνάκη.

Υπάρχει περίπτωση να ζητήσει η οικογένεια Δασκαλαντωνάκη κάτι από την εκ Κρήτης επίσης οικογένεια Μητσοτάκη, με την οποία διατηρεί καλές σχέσεις και να μην γίνει; Το λέω αυτό, επειδή η εκτίμηση τους στο πρόσωπο του κ.Καραβασίλη είναι γνωστή. Γι’ αυτό άλλωστε είναι ο μοναδικός manager σε ξενοδοχείο τους που έμεινε στη θέση του επί 20 χρόνια, ενώ στα υπόλοιπα αλλάζουν στα 3 το πολύ 4 χρόνια.

Όπως είδατε, δεν έκανα καμιά αναφορά στον σημερινό Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Ρούφο, που και αυτός μαθαίνω ότι… ετοιμάζεται γενικώς. Θα είναι για υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ, αφού υπάρχει κενή η τέταρτη θέση στο ψηφοδέλτιο (οι τρεις θα καλυφθούν προφανώς από τους εκλεγμένους βουλευτές) ή θέλει να θέσει αυτή την φορά υποψηφιότητα για δήμαρχος;

Για την δεύτερη περίπτωση είμαι προσωπικά επιφυλακτικός, γιατί ο κ.Ρούφος έχει μια ροπή στις… λιποθυμίες. Να ξεκινήσει και πάλι προσπάθεια και να… λιποθυμήσει εκ νέου σε κανένα καφενείο όπως έγινε το 2019 που τελικά αποφάσισε να μην θέσει υποψηφιότητα.

Σε δίλλημα λόγω Καστανίδη ο Δέδογλου

Ας πάμε όμως και μια… βόλτα από τον ΣΥΡΙΖΑ και όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αντιπολίτευσης στον Έβρο. Εκεί ο Συντονιστής της Νομαρχιακής του, ο αγρότης από το Τυχερό Σπύρος Δέδογλου, που παριστάνει και τον δημοσιογράφο, είτε με το Blog Gatzios παλαιότερα, που το έκλεισε και δημιούργησε ΚΟΙΝ.ΣΕΠ αναλαμβάνοντας το Faros24 που αποτελεί την “φωνή” του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, βρίσκεται τελευταία σε μεγάλο δίλημμα.

Θέλει να είναι υποψήφιος με το κόμμα του στις επόμενες εθνικές εκλογές, όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκο Αργυρίου (τσιμπούρια έγιναν πριν λίγο καιρό στον Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη ζητώντας τη στήριξη του γι’ αυτό) περισσότερο βέβαια για να κόψει ψήφους από τη Νατάσα Γκαρά και να βοηθήσει τον “κολλητό” του Μενέλαο Μαλτέζο να εκλεγεί σε βάρος της.

Από την άλλη, τώρα που ανακοίνωσε υποψηφιότητα για Πρόεδρος στο Κίνημα Αλλαγής (κόντρα σε Γεννηματά, Λοβέρδο, Ανδρουλάκη) ο φίλος του από τα παλιά Χάρης Καστανίδης, τι θα κάνει. Γιατί, αν δεν το ξέρετε, ο Σπύρος ήταν το 2012 υποψήφιος βουλευτής Έβρου με την “Κοινωνική Συμφωνία”, το κόμμα που είχαν ιδρύσει φεύγοντας από το ΠΑΣΟΚ οι Καστανίδης, Κατσέλη. 

Εξάλλου ΠΑΣΟΚ ήταν τα περισσότερα χρόνια της ζωής του ο Δέδογλου. Μετά “ανακάλυψε” τον ΣΥΡΙΖΑ και ως “αχυράνθρωπος” του Μαλτέζου, αυτός τον έβαλε Συντονιστή στη Νομαρχιακή για να ελέγχει το κόμμα και να εκλεγεί βουλευτής. Τι να κάνει λοιπόν ο Σπύρος Δέδογλου, που “ανακάλυψε” και τα… προβλήματα του Τυχερού τώρα που είναι Κυβέρνηση η Ν.Δ, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είχε γίνει… Μανχάταν το κεφαλοχώρι του.

Η απομάκρυνση Τελόπουλου και ο Μαλτέζος

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου βέβαια το σύστημα Μαλτέζου δέχθηκε ένα σημαντικό πλήγμα. Απομακρύνθηκε από Διευθυντής στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση ο “κολλητός” του αποτυχόντα το 2019 υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Έβρου, ο Αντώνης Τελόπουλος. Αν και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι υπήρξε διακοπή συνεργασίας κοινή συναινέσει, η διοίκηση του καναλιού αποφάσισε να σταματήσει την συνεργασία που ξεκίνησε το 2017, λόγω Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ξέρετε, ο ανταποκριτής της γνωστής ακροαριστερής και αλληλέγγυας στους λαθρομετανάστες “Εφημερίδας των Συντακτών”, αυτός που το Evros-news.gr με συγκεκριμένα στοιχεία ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ότι το 2012 ήταν υπέρμαχος και φανατικός υποστηρικτής δημιουργίας της ακραία νεοφιλελεύθερης “Ειδικής Οικονομικής Ζώνης” στη Θράκη. Ως υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του “Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης” της υποστηριζόμενης απ’ τους Γερμανούς Προέδρου κ.Καραγιάννη.

Είχε μετατρέψει τα τελευταία χρόνια το πάλαι ποτέ κραταιό κανάλι του Έβρου, της Θράκης και της βόρειας Ελλάδας (επί διοίκησης Αντώνη Καμελίδη) σε ΣΥΡΙΖΑ TV και σε Μαλτέζος TV, με αποτέλεσμα να απαξιωθεί τόσο που και έσοδα διαφημιστικά να μην έχει, πέρα από μια μηνιαία χορηγία που είχε “κλείσει” η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ελάχιστοι να το βλέπουν. Ο Μαλτέζος βέβαια επειδή συνεργάζεται ως λογιστικό γραφείο με το συγκεκριμένο κανάλι, διατηρεί τις… άκρες του, αλλά ο Τελόπουλος είναι παρελθόν.

Οι υποψήφιοι “διάδοχοι” στην ΔΕΛΤΑ

Όσο για τον “διάδοχο” του; Μια λύση εκ των έσω θα ήταν η παρουσιάστρια Χριστίνα Κουματζίδου, που είχε γίνει “κολλητή” με τον Τελόπουλο όλο αυτό το διάστημα, αλλά αυτή… δεν προλαβαίνει. Βλέπετε, είναι παράλληλα και ιδιαιτέρα γραμματέας του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Κώστα Χατζημιχαήλ και από εκεί άλλωστε παίρνει και τα περισσότερα χρήματα.

Άλλωστε μια από τις πρώτες ενέργειες της συγκεκριμένης διοίκησης μετά την ανάληψη των καθηκόντων της όταν το 2019 διορίστηκε από την Κυβέρνησης της Ν.Δ, ήταν η απόλυση της γραμματέως του προηγούμενου Προέδρου Χρήστου Δούκα και η πρόσληψη Κουματζίδου. Γιατί ο ΟΛΑ δεν θα μπορούσε προφανώς να δουλέψει χωρίς αυτήν γραμματέα.

Τέλος πάντων, δεν μας πέφτει λόγος εμάς (αυτή την στιγμή τουλάχιστον), ποιος θα αναλάβει Διευθυντής. Το όνομα του πρώην Νίκου Πετρίδη που γράφτηκε πάντως σε κάποιο τοπικό (σε ένα κείμενο που… έγλυφε εμετικά τον Τελόπουλο), έτσι και ισχύει θα κάνει άνω-κάτω το κανάλι. Γιατί η προηγούμενη θητεία του είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Αν και δεν μας πέφτει λόγος πάντως, αυτή την στιγμή επαναλαμβάνω γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον, υπάρχει στην οικογένεια η δημοσιογράφος Κατερίνα Καλεντερίδου με εμπειρία στην τηλεόραση, που άσχετα απ’ την άποψη που εγώ προσωπικά έχω, είναι πολύ καλύτερη απ’ όλους αυτούς και δεν την βάζεις υπεύθυνη;

Εντυπωσίασε τον υπουργό ο Δελησταμάτης

Κλείνω με δυο αναφορές που αφορούν την Περιφέρεια ΑΜΘ. Η πρώτη αφορά τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Δελησταμάτη από το Σουφλί (από την Δαδιά συγκεκριμένα), ο οποίος μαθαίνω ότι εντυπωσίασε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και τους δυο Γενικούς Γραμματείς Παπαγιαννίδη και Καλογήρου, οι οποίοι τον συνόδευαν κατά την περιοδεία του στον Έβρο την περασμένη εβδομάδα.

Γιατί ο κ.Δελησταμάτης γνώριζε άριστα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα, είχε συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη άποψη για όλα και την έλεγε, τους ενημέρωνε για ζητήματα που αφορούσαν όλους τους δήμους του νομού και ήταν φυσικό να σχηματίσουν την καλύτερη των εντυπώσεων.

Χρόνια άλλωστε δουλεύει με αγρότες και κτηνοτρόφους ως κτηνίατρος στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, διετέλεσε και Ταμίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, άρα είναι άριστος γνώστης των ζητημάτων αυτών. Κρατήστε το γιατί σε λίγο καιρό θα χρειαστεί για να εξηγήσετε κάποιες εξελίξεις.

Που κατάντησε το Επιμελητήριο Έβρου

Η δεύτερη αναφορά έχει να κάνει με τον αγαπημένο μου… Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ-οέ-οέ) Τοψίδη, τον αποτυχόντα υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ το 2019. Τον έβλεπα στην φωτογραφία από την πρόσφατη, χλιδάτη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Έβρου για τα 100 χρόνια, στη φωτογραφία με τους διατελέσαντες Προέδρους που παραβρέθηκαν.

Με τους Χριστόδουλο Χαμπούρη, Νίκο Δαστερίδη και Λεωνίδα Κίτσιο. Τρεις επιφανείς επιχειρηματίες του Έβρου, οι οποίοι δημιούργησαν κραταιές επιχειρήσεις και απολάμβαναν τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Σοβαροί, μετρημένοι, χωρίς να… χώνονται παντού ως… μεσάζοντες για να τα… αρπάξουν αυτοί όλα.  Κι αναρωτιόμουν πως το Επιμελητήριο Έβρου από τους τρεις συγκεκριμένους, κατάντησε να έχει Πρόεδρο τον Τοψίδη. Σημεία των καιρών θα μου πείτε.

Ο… Ναρκαλιευτής