Ορεστιάδα: Χωρίς παρέλαση, με κατάθεση στεφάνων, τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Χωρίς παρέλαση, με κατάθεση στεφάνων, τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς παρέλαση, μαθητών, συλλόγων αλλά και στρατιωτικών τμημάτων, αλλά μόνο με Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, τίμησε η Ορεστιάδα την σημερινή εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μαυρίδης, ήταν άλλωστε ο πρώτο στο νομό Έβρου που πήρε απόφαση και την ανακοίνωσε δημόσια, για ματαίωση των παρελάσεων σε όλο τον δήμο Ορεστιάδας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή τον τελευταίο καιρό.

Έτσι, μετά την Δοξολογία οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στο Ηρώον της πόλης, όπου και έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας ΑΜΘ Κώστα Βενετίδη ως εκπρόσωπο της Περιφέρειας, τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, τον εκπρόσωπο του κόμματος “Ελληνική Λύση” Ηλία Ηλιακόπουλο, αλλά και τις τοπικές στρατιωτικές, αστυνομικές, πανεπιστημιακές και άλλες αρχές της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του Κώστα Θεοχαρίδη για το Evros-news.gr

Μαθητική ή άλλη παρέλαση μπορεί να μην έγινε, με απόφαση του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη για την αποφυγή συγκέντρωσης πολύ κόσμου και συγχρωτισμού του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά τα καφέ στην πλατεία της πόλης ήταν γεμάτα ασφυκτικά, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του Κώστα Θεοχαρίδη.