Πολυκοινωνικό: Αρχές του 2022 και… αν, η λειτουργία των ΚΔΑΠ ΑμεΑ σε Φέρες, Αλεξανδρούπολη

Πολυκοινωνικό: Αρχές του 2022 και… αν, η λειτουργία των ΚΔΑΠ ΑμεΑ σε Φέρες, Αλεξανδρούπολη

-Η Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου δήλωνε τον Σεπτέμβριο ότι θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου η λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Φερών

Αρχές του 2022, μετά δηλαδή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται να λειτουργήσει το πολυδιαφημισμένο ΚΔΑΠ ΑμεΑ που δημιουργήθηκε φέτος στις Φέρες, ενώ αυτό της Αλεξανδρούπολης δεν αποκλείεται να καθυστερήσει περισσότερο.

Αν και η Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης, Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου διαβεβαίωνε ότι από τον Σεπτέμβριο ακόμα θα λειτουργούσαν και τα δύο ΚΔΑΠ ΑμεΑ, φτάσαμε αρχές Νοεμβρίου και αυτό ακόμα δεν έχει συμβεί. Τόσο για εκείνο που για πρώτη φορά δημιουργήθηκε στις Φέρες και θα στεγάζεται στο κτίριο του Α’ Παιδικό Σταθμό του οποίου τα παιδιά μεταφέρθηκαν στον Β’ Παιδικό Σταθμό και δημιουργήθηκαν μάλιστα αντιδράσεις και εκείνο της Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα, ενώ η κ.Ποϊραζίδου στις 18 Σεπτεμβρίου δήλωνε στο ραδιόφωνο του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιού ότι εκείνες τις ημέρες θα κατατεθεί ο φάκελος στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για την έγκριση του ΚΔΑΠ ΑμεΑ των Φερών, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, αυτό τελικά έγινε πριν λίγες ημέρες. Σε εκείνη την συνέντευξη επίσης η κ.Ποϊραζίδου δήλωσε ότι 1η Οκτωβρίου θα λειτουργήσει το ΚΔΑΠ ΑμεΑ στις Φέρες, αλλά θα αλλάξει η χρονιά και όλα δείχνουν πως ούτε 1η Ιανουαρίου θα λειτουργήσει.

Αφού λοιπόν κάποια στιγμή δοθεί η έγκριση, στη συνέχεια θα γίνει η Προκήρυξη των θέσεων για τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν προκειμένου να λειτουργήσει. Αυτό θα προχωρήσει με διαδικασίες ΑΣΕΠ, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν περίπου δυο μήνες για την ολοκλήρωση των προσλήψεων. Άρα φτάνουμε τέλη του 2021 και αρχές του νέου έτους. Τότε επίσης, είναι άγνωστο πόσοι από τους δικαιούχους των voucher για φιλοξενία στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ των Φερών, θα έχουν μείνει. Γιατί στο μεταξύ βλέποντας τις καθυστερήσεις, μπορεί να επέλεξαν και πάλι κάποιο από τα υπάρχοντα ιδιωτικά ΚΔΑΠ ΑμεΑ της Αλεξανδρούπολης.

Όσον αφορά το ΚΔΑΠ ΑμεΑ της Αλεξανδρούπολης, ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για το κτίριο που θα στεγαστεί και βρίσκεται κοντά στα γραφεία του Πολυκοινωνικού. Αυτό λοιπόν θα έχει μεγαλύτερη καθυστέρηση, κάτι άλλωστε που στα μέσα Σεπτεμβρίου είχε επισημάνει και η ίδια Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, αναγνωρίζοντας ότι αυτή η δεύτερη δομή του δήμου Αλεξανδρούπολης θα λειτουργήσει μετά από εκείνη των Φερών, η οποία θα λειτουργήσει φέτος πρώτη φορά.