Ποσό 568.284 ευρώ σε Κοινοπραξία εταιρειών για φύλαξη και συντήρηση του ΚΥΤ Φυλακίου

Ποσό 568.284 ευρώ σε Κοινοπραξία εταιρειών για φύλαξη και συντήρηση του ΚΥΤ Φυλακίου

Ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ για έναν χρόνο, θα εισπράξει Κοινοπραξία τριών εταιρειών, για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης (σεκιούριτι) και συντήρησης των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Φυλακίου.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης, αποφασίστηκε:

“Κατακύρωση της εκτελεστικής σύμβασης με κωδικό FM1-4 «Παροχή υπηρεσιών συντήρησης στη
Δομή Φυλακίου Έβρου, καθώς και στο ΠΓΑ Θράκης», ύψους 568.284,80€ συμπεριλαμβανομένου
Φ.Π.Α. (458.294,19€ πλέον 24% Φ.Π.Α. 109.990,61€) και διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, στην κοινοπραξία με την επωνυμία «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ NOVACON – BRINK’S – LABOLAGET» με δ.τ. «NOVACON – BRINK’S – LABOLAGET JOINT VENTURE», σε συνέχεια του υπ’ αριθμ.: 90409/15-02-2022 εισηγητικού εγγράφου της Τεχνικής Υπηρεσίας, και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. πρωτ.277483/28-09-2021 (ΑΔΑΜ: 21SYMV009299531) υπογραφείσα συμφωνία-πλαίσιο για το Τμήμα 1.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ 

Προσκαλούμε την κοινοπραξία με δ.τ. «NOVACON – BRINK’S – LABOLAGET JOINT VENTURE» να
προσέλθει για την υπογραφή της εκτελεστικής σύμβασης, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών, στην έδρα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου”.

Ποσό 5 εκατ. η συγκεκριμένη Κοινοπραξία

για τις δομές Μακεδονίας και Θράκης

Η συγκεκριμένη Κοινοπραξία των τριών εταιρειών, όπως διαβάζουμε ιδρύθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021. Μάλιστα εκτός από το ΚΥΤ Φυλακίου ανέλαβε και άλλες δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών σε Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, με συνολικό ποσό για υπηρεσίες 1 χρόνου περίπου 5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τις δομές:

Ποσό ύψους 2.582.619,55€ για τις δομές Δράμας, Καβάλας, Σιντικής, Σερρών, και Πολυκάστρου,

Ποσό ύψους ύψους 1.772.437,09€ Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Λαγκαδικίων, και Βόλου

Ο σκοπός και το αντικείμενο της Κοινοπραξίας είναι η εκτέλεση του Έργου α) του Τμήματος 1 (Περιφέρειες «Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας (μέρος)» και

β) του Τμήματος 2 (Περιφέρειες «Κεντρικής Μακεδονίας (μέρος)» της συμφωνίας πλαίσιο του διαγωνισμού με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facilities Management) κάθε τύπου Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο προσφύγων και μεταναστών και συναφών υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και κτιριακών υποδομών κάθε Υπηρεσίας αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου», συνίσταται δε:

3.1. Στην παροχή Υπηρεσιών Συντήρησης των Δομών και Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου-ΥΜΑ και ειδικότερα α) στην προληπτική-τακτική συντήρηση και την τεχνική διαχείριση της λειτουργίας του συνόλου των ηλεκτρομηχανολογικών και κτιριακών εγκαταστάσεων των Δομών και Υπηρεσιών αρμοδιότητας του ΥΜΑ, συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος χώρου για την αντιμετώπιση της καθημερινής λειτουργίας και χρήσης των δομών, καθώς και β) στην έκτακτη-επεμβατική-διορθωτική συντήρηση, συνιστάμενη στην αποκατάσταση, επισκευή και γενικώς αντιμετώπιση οποιασδήποτε βλάβης, φθοράς, ελαττώματος ή δυσλειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών και κτιριακών εγκαταστάσεων των Δομών και Υπηρεσιών αρμοδιότητας του ΥΜΑ, συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος χώρου, προς αποκατάσταση της κανονικής τους λειτουργίας, υπό τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις που θα καθοριστούν στη Συμφωνία-Πλαίσιο και στις επιμέρους εκτελεστικές συμβάσεις, που θα συναφθούν με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

3.2. Στην παροχή Υπηρεσιών Φύλαξης των Δομών και Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου-ΥΜΑ και ειδικότερα στην παροχή υπηρεσιών φύλαξης των χώρων και εγκαταστάσεων κάθε τύπου Δομών προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο προσφύγων και μεταναστών και των συναφών υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και των κτιριακών υποδομών κάθε Υπηρεσίας αρμοδιότητας του ΥΜΑ που περιλαμβάνονται σε κάθε Τμήμα, υπό τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις που θα καθοριστούν στη Συμφωνία-Πλαίσιο και στις επιμέρους εκτελεστικές συμβάσεις, που θα συναφθούν με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

3.3. Στην παροχή Υπηρεσιών Καθαριότητας των Δομών και Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου-ΥΜΑ και ειδικότερα στην παροχή υπηρεσιών καθαρισμού των χώρων και εγκαταστάσεων κάθε τύπου Δομών προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο προσφύγων και μεταναστών και των συναφών υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και των κτιριακών υποδομών κάθε Υπηρεσίας αρμοδιότητας του ΥΜΑ που περιλαμβάνονται σε κάθε Τμήμα, υπό τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις που θα καθοριστούν στη Συμφωνία-Πλαίσιο και στις επιμέρους εκτελεστικές συμβάσεις, που θα συναφθούν με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η καθαριότητα δόθηκε στην τοπική εταιρεία του Νίκου Ραδιόγλου

Όπως αναφέρει ο σκοπός ίδρυσης της Κοινοπραξίας είναι και η παροχή υπηρεσιών καθαρισμού των χώρων και εγκαταστάσεων κάθε τύπου Δομών προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο προσφύγων και μεταναστών και των συναφών υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και των κτιριακών υποδομών. Όμως για το ΚΥΤ Φυλακίου η υπηρεσίες καθαριότητας έχουν δοθεί σε εταιρεία του Έβρου και συγκεκριμένα της περιοχής Ορεστιάδας, η οποία ανήκει στο Νίκο Ραδιόγλου, τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, πολύ καλό φίλο τόσο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τάκη Τοψίδη, αλλά και του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.