Πρόεδρος Δημοκρατίας: “Εμπνεόμαστε από το θετικό πνεύμα και το ακατάβλητο φρόνημα του Θρακικού Ελληνισμού” (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόεδρος Δημοκρατίας: “Εμπνεόμαστε από το θετικό πνεύμα και το ακατάβλητο φρόνημα του Θρακικού Ελληνισμού” (ΒΙΝΤΕΟ)

“Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο βόρειο Έβρο, για να τιμήσω τον Θρακικό Ελληνισμό που συνεχίζει την πορεία του μέσα στο χρόνο με δύναμη και αξιοπρέπεια”. Με τις δηλώσει αυτές η Θρακιώτισσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου, ξεκίνησε την διήμερη επίσκεψη της στον Έβρο από το χωριό Φτελιά του δήμου Ορεστιάδας.

Η κ.Σακελλαροπούλου έφτασε το μεσημέρι στο χωριό, όπου την υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης κα ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, μαζί με όλους τους κατοίκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έφτασε στην Αλεξανδρούπολη και ξεκίνησε την διήμερη επίσκεψη στον Έβρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (φωτορεπορτάζ)

Μικρά παιδιά ντυμένα με τις παραδοσιακές ενδυμασίες της προσέφεραν λουλούδια, αλλά και μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά και γυναίκες της εξήγησαν λεπτομέρειες των παραδοσιακών φορεσιών τους. Την συνόδευαν οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΦΤΕΛΙΑ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε εαπό το χωριό Φτελιά της Ορεστιάδας, το οποίο κρατά ζωντανή τη μνήμη του τόπου, την θρακιώτικη γλώσσα και διατροφή με πρόσφυγες κατοίκους στο σύνολο του και στις πρώτες δηλώσεις της από τον Έβρο, αναφέρθηκε στον συμβολισμό της επίσκεψης της στην ακριτική μας περιοχή μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Η κ.Σακελλαροπούλου που καταχειροκροτήθηκε από τους κατοίκους, έκανε την πρώτη δήλωση της από τον Έβρο, τονίζοντας τα εξής:

“Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο βόρειο Έβρο, για να τιμήσω τον Θρακικό Ελληνισμό που συνεχίζει την πορεία του μέσα στο χρόνο με δύναμη και αξιοπρέπεια. Για να τιμήσω την μνήμη των προγόνων των σημερινών κατοίκων, που πρόσφυγες από την Μικρά Ασία έφτασαν εδώ και μετέτρεψαν το συλλογικό πόνο σε πνοή ζωής. Τους μνημονεύουμε με τιμή και περηφάνεια και εμπνεόμαστε από το θετικό πνεύμα και το ακατάβλητο φρόνημα τους”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει τις επισκέψεις της με τους άλλους σταθμούς της περιοδείας της στο νομό Έβρου.

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ του Κώστα Θεοχαρίδη και της σελίδας ΟΧΙ HOT SPOT ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ