Ρ.Χατζηγιάννογλου: Αντί να λύσει τα πολλά, σοβαρά προβλήματα του Διδυμοτείχου, αυτός… γράφει άρθρα

Ρ.Χατζηγιάννογλου: Αντί να λύσει τα πολλά, σοβαρά προβλήματα του Διδυμοτείχου, αυτός… γράφει άρθρα

Φροντίζει κάθε τόσο να εκπλήσσει δυσάρεστα τους δημότες του αλλά και όλους εμάς, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Ανοίγεις το e-mail πρωί Παρασκευής για να δεις τι περιλαμβάνει το δελτίο τύπου που απέστειλε ο Δήμος Διδυμοτείχου, μήπως επιτέλους έδωσε κάποια λύση στα πάρα πολλά, σοβαρά και χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη αλλά όλο το δήμο και τι βλέπεις; Στάλθηκε στα τοπικά ΜΜΕ… άρθρο του δημάρχου Διδυμοτείχου για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος. Πριν λίγες ημέρες είχαμε λάβει άλλο παρόμοιο άρθρο του δημάρχου κ.Χατζηγιάννογλου εκείνο για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Αναφέρονταν στα πολλά μουσεία που πραγματικά έχει το Διδυμότειχο και θα μπορούσαν να αποτελούν “μαγνήτη” προσέλευσης επισκεπτών και πηγή ενημέρωσης και… πλούτου, πνευματικού αλλά και οικονομικού όπως συμβαίνει παντού.
Μόνο που ενώ ο δήμαρχος γράφει άρθρα για τα μουσεία της πόλης, του, την ίδια στιγμή η “ναυαρχίδα” το Βυζαντινό Μουσείο, δεν λειτουργεί όλες τις ημέρες εβδομάδας λόγω έλλειψης προσωπικού και είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην Ελλάδα που δεν έχει εγκαινιαστεί επίσημα, αν και λειτουργεί από το 2017. Να συνδυάζονταν, για παράδειγμα, τα εγκαίνια του με την πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακκελαροπούλου στο Διδυμότειχο, κατόπιν φυσικά συνεννόησης και πρότασης του δήμου Διδυμοτείχου, δεν πέρασε από το μυαλό του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και των συνεργατών του, Αμειβόμενων και άμισθων, επίσημων και… ανεπίσημων. Όλοι τους έχουν το μυαλό τους να… γράψει άρθρα ο δήμαρχος.
Να επισκέπτονταν επίσης για το συγκεκριμένο θέμα (και για πολλά ακόμα εκκρεμή όπως Τέμενος Βαγιαζήτ, Πλωτινόπολη, κάστρο Καλέ) την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στις 3-και ΤΡΕΙΣ-ημέρες που περιφέρονταν άσκοπα στην Αθήνα (19-21 Μαίου) και δεν κατάφερε να συναντήσει ούτε καν κάποιο υφυπουργό, προφανώς δεν το σκέφθηκε. Βέβαια, σε έναν δήμο Διδυμοτείχου που δύο χρόνια τώρα η δημοτική του αρχή δεν μπορεί να βρει μία λύση για την προσωρινή στέγαση της Σχολής Ψυχολογίας και να γίνει 5η έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όταν το κύριο και  εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα χρόνων που είναι η ύδρευση και εξαιτίας του έχουν φύγει και μένουν στην Ορεστιάδα εκατοντάδες κόσμος ακόμα δεν έχει λυθεί, τι να περιμένει κανείς.
Μα φυσικά τον Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου να γράφει άρθρο για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όταν το βυζαντινό κάστρο του Καλέ το οποίο θα μπορούσε να είναι “μαγνήτης” τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να δίνει υπεραξία στην πόλη και την περιοχή, αυτό… πνίγεται στα χόρτα. Μου μετέφερε γονιός από την Ορεστιάδα, ότι το παιδί του πήγε με το σχολείο εκδρομή συμμετείχε στο Διδυμότειχο και μετά το Στρατιωτικό μουσείο όπου ξεναγήθηκαν, οι δάσκαλοι έκριναν σωστό να πάνε τα παιδιά και στο κάστρο, επειδή στο μάθημα ιστορίας αναφέρονται στο Βυζάντιο. Να τους δείξουν και να τους αναλύσουν κάποια θέματα στην βυζαντινή “π΄’ολη των κάστρων”. Μόλις έφτασαν όμως εκεί, δεν τόλμησαν να το επιχειρήσουν, γιατί από τα χόρτα που ήταν γεμάτο το κάστρο, φοβήθηκα τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί μήπως υπάρχουν τίποτα φίδια και έχουμε κανένα ατύχημα.
Κι ευτυχώς που έχει προγραμματιστεί αύριο η εθελοντική δράση καθαρισμού από κάποιους συλλόγους και τους αξίζουν πολλά ΜΠΡΑΒΟ, όπως με εθελοντική δράση και οι αστυνομικοί της Σχολής Αστυφυλάκων καθάρισαν την Τσίγλα πριν λίγο καιρό. Ευτυχώς σε αυτό το Διδυμότειχο που οι θεσμικοί του εκπρόσωποι είναι απογοητευτικοί έως τραγικοί κάποιοι, υπάρχουν και πολίτες που αντιδρούν, προσπαθούν να διορθώσουν αυτά που κανονικά θα έπρεπε να έχει προγραμματίσει και να υλοποιεί ο δήμος και παράλληλα δημιουργούν νέες επιχειρήσεις.
Ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου το… έριξε στα άρθρα, αν και προφανώς δεν τα γράφει ο ίδιος αλλά οι συνεργάτες του. Δεν ξέρω αν πρόκειται για τους γνωστούς εξ… Αλεξανδρούπολης που τον συμβούλευαν προεκλογικά και τον… αβαντάρουν μετεκλογικά, αυτούς που έκαναν και μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς στους υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους. Ένας απ’ όσους έχει γύρω του, δεν μπορεί να του πει μία κουβέντα; Ότι προκαλεί ακόμα και αυτούς που τον ψήφισαν και απογοητεύονται από την μνημειώδη ανικανότητα που δείχνει όλο αυτό το διάστημα; Που έφτασε φτάνω στο σημείο κάποιους να… αναπολούν ακόμα και τον… Παρασκευά Πατσουρίδη;
Με άρθρα δήμαρχε Διδυμοτείχου, όταν πηγαίνεις ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ στην Αθήνα και δεν μπορείς να συναντήσεις τον αρμόδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση υφυπουργό Άγγελο Συρίγο, αν και ο ίδιος που υποστηρίζεις πως δεν είχε χρόνο να σε συναντήσει, κάθεται επί ώρες στα τηλεοπτικά κανάλια και μιλάει επί παντός επιστητού, δεν λύνονται τα προβλήματα. Κι όταν την ίδια στιγμή διπλανοί δήμοι όχι απλά ιδρύουν άμεσα Δημόσια ΙΕΚ, αλλά βρίσκουν χώρο στέγασης και μπαίνουν στο Μηχανογραφικό από φέτος και θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο, τότε ξεκάθαρα είναι θέμα ικανότητας (εκείνων) και ανικανότητας δικής σου.