Σουφλί:  Υπογράφηκε η έγκριση 5,3 εκατ. ευρώ, για αποκατάσταση του διαδημοτικού οδικού δικτύου!!!

Σουφλί: Υπογράφηκε η έγκριση 5,3 εκατ. ευρώ, για αποκατάσταση του διαδημοτικού οδικού δικτύου!!!

Άλλη μια τεράστια χρηματοδότηση ύψους 5,3 εκατ. ευρώ εξασφάλισε σήμερα ο δήμος Σουφλίου, για επείγουσες παρεμβάσεις αποκατάστασης του διαδημοτικού οδικού δικτύου μεταξύ των χωριών, που υπέστη καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μάλιστα το πολύ μεγάλο αυτό ποσό προέρχεται από τις Δημόσιες Επενδύσεις, δηλαδή ο δήμος Συφλίου χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από κρατικά χρήματα. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη η οποία δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εγκρίθηκε για τον δήμο Σουφλίου το ποσό των 5.270.000 ευρώ, μετά από την πρόταση που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον περασμένο Μάιο.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:
” Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχοντας υπόψη την πρόταση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με αρ. πρωτ. 135309/1068/11.05.2022.
Εγκρίνουμε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2022, στη ΣΑΕΠ-831 του έργου με τα αντίστοιχα οικονομικά του στοιχεία όπως περιγράφονται στον “πίνακα” της απόφασης αυτής”
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣΑΚΙΡΗ-ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος που πρώτος δημοσιοποίησε την πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη για τον δήμο Σουφλίου με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα, επισημαίνει και ευχαριστεί όσους συνέβαλαν σε αυτό, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες τους:
“Ευχαριστούμε τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλο, τους βουλευτές Ν.Δ κυρίους Δημοσχάκη, Δερμεντζόπουλο, Κελέτση, καθώς και τον Περιφερειαρχη μας κ. Μέτιο για την στήριξη του αιτήματος μας”.
Να θυμίσουμε ότι από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκαν το 2020 4,3 εκατ. ευρώ και αποκαταστάθηκε το οδικό δίκτυο μήκους 21 χιλιομέτρων Μικρό Δέρειο-Ρούσσα-Γονικό, το οποίο ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Μάλιστα θα είχε ήδη τελειώσει η κατασκευή πριν από πολλούς μήνες, αν δεν υπήρχαν οι συνεχείς προσφυγές του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Πουλιλιού και δημοτικών του συμβούλων, που αναπόφευκτα καθυστέρησε αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο αποκατέστησε ένα οδικό δίκτυο που ήταν εξαιρετικά προβληματικό επί δεκαετίες. Η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Καλακίκου, έχοντας την συμπαράσταση από την διοίκηση της Περιφέρειας, εξασφάλισε κοντά στα 10 εκατ. ευρώ για την περιοχή και δημιουργεί ένα νέο, ασφαλές διαδημοτικό οδικό δίκτυο.