Κουφόβουνο Διδυμοτείχου: Συγκίνηση στην τιμητική βραδιά για τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Δημήτρη Πουλοβίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κουφόβουνο Διδυμοτείχου: Συγκίνηση στην τιμητική βραδιά για τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Δημήτρη Πουλοβίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συγκίνηση ξεχείλισε χθες το βράδυ στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Κουφόβουνου, στην καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου Διδυμοτείχου “Το ΚΑΣΤΡΟ”, που αποτέλεσε και μια τιμητική βραδιά για τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Δημήτρη Πουλοβίνα.

Αξιέπαινε η ενέργεια του Προέδρου του συλλόγου Γιώργου Τοπαλίδη και των συνεργατών του στην διοίκηση, οι οποίοι τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα τον σπουδαίο οργανοπαίχτη της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης που κατάγεται από το Κουφόβουνο και δεν έκρυψε την συγκίνηση του. Μάλιστα προβλήθηκε και ένα ΒΙΝΤΕΟ με στιγμιότυπα να παίζει κλαρίνο στην ορχήστρα που συνόδευε τον Καριοφύλλη Δοϊτσίδη.

Παραλαμβάνοντας την διάκριση από τα χέρια του Προέδρου του συλλόγου Γιώργου Τοπαλίδη, ο 83χρονος σήμερα Πουλοβίνας (γεννήθηκε το 1939) είπε στους εκατοντάδες παρεβρισκόμενους, ότι για τελευταία φορά δημόσια θα τον ακούσουν να παίζει κλαρίνο, γιατί οι γιατροί για λόγους υγείας δεν του επιτρέπουν πλέον να το κάνει σε δημόσιες εκδηλώσεις. “Γειά σου Πουλουβινα με το κλαρίνο σου” του φώναξαν λοιπόν όπως και όταν έπαιζε, με τον μοναδικό του τρόπο.

Ο Δημήτρης Πουλοβίνας σε ηλικία 20 χρόνων, το 1959, ίδρυσε ίδρυσε το πρώτο Λαϊκοδημοτικό συγκρότημα της περιφέρειας Διδ/χου και Ορεστιάδας, μαζί με τους: Ακορντεον Τσικερδακλής Αθαν, Ντραμς Κοπαρανίδης Αξιώτης, Μπουζούκι Βενέτης.

Για δεκαετίες… κελαϊδούσε με το κλαρίνο του και διασκέδαζε τον κόσμο, ενώ συνεργάστηκε με σημαντικά ονόματα της παραδοσιακής μας μουσικής (τα στοιχεία, το ΒΙΝΤΕΟ και οι παλαιότερες φωτογραφίες είναι του συγχωριανού του Δημήτρη Λουλουδάκη), ενώ έπαιξε για πολλά χρόνια και στο εξωτερικό.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΤΣΟ ΠΟΥΛΟΒΙΝΑ ΠΡΙΝ 23 ΧΡΟΝΙΑ

Χαμός στο γλέντι του συλλόγου “ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ”

με την ορχήστρα του Νίκου Ζαπάρτα

Η διοργάνωση της συγκινητικής βραδιάς ήταν απόλυτα πετυχημένη, με την ορχήστρα του αυθεντικού Νίκου Ζαπάρτα να… ξεσηκώνει τους εκατοντάδες συμμετέχοντες σε ένα γνήσιο θρακιώτικο γλέντι. Συμμετείχαν μάλιστα πάρα πολλοί Σύλλογοι από ολόκληρο τον Έβρο με αντιπροσωπείες τους και συγκεκριμένα οι:

Σύλλογος Κουφόβουνου φυσικά, Σύλλογος Διδυμοτείχου “Τα Δίδυμα Τείχη”, Σύλλογος Ασβεστάδων, Σύλλογος Μεταξάδων,  Σύλλογος Ελληνοχωρίου, Σύλλογος Απαλού “Ο Φάρος”, Λύκειο Ελληνίδων Ορεστιάδας, Στέγη Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού Ορεστιάδας, Εργαστήρι Πολιτισμού Ορεστιάδας “Το Γέννημα”, Σύλλογος Πυθίου, Σύλλογος Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης, Σύλλογος Ορεστιάδας “Οι Θράκες”, Σύλλογος Λαβάρων “Άγιος Αθανάσιος”, Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου.

Κι όλοι αυτοί απόλαυσαν τα εδέσματα και τα ποτά του μοναδικού στην διοργάνωση εκδηλώσεων Catering Πολυσόπουλος.