Αλεξανδρούπολη: Την Παρασκευή ξεκινούν οι απ’ ευθείας πτήσεις για Ηράκλειο –  Ταξίδι εξοικείωσης Κύπριων τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων

Αλεξανδρούπολη: Την Παρασκευή ξεκινούν οι απ’ ευθείας πτήσεις για Ηράκλειο – Ταξίδι εξοικείωσης Κύπριων τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων

Δυο θετικές εξελίξεις που αφορούν το τουριστικό τομέα και την προσέλκυση, αύξηση νέων επισκεπτών στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικότερα, σημειώνονται αυτές τις μέρες.

Αρχικά, την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας πτήση που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με το Ηράκλειο της Κρήτης. Η πτήση από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της πρωτεύουσας του Έβρου για το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου είναι προγραμματισμένη για τις 8.30 το πρωί.
Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται δυο φορές την εβδομάδα (Παρασκευή και Κυριακή) μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα στοιχεία που υπάρχουν, πέρυσι, που για πρώτη φορά λειτούργησε η αεροπορική σύνδεση, ταξίδεψαν περισσότερα από 2.000 άτομα συνολικά, και στις δύο κατευθύνσεις της γραμμής.
Ταξίδι εξοικείωσης για τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους
από την Κύπρο, διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης 
Σε συνέχεια της παρουσίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “TAXIDI 2022” και των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία, τουριστικοί πράκτορες (tour operators, travel agents) καθώς και δημοσιογράφοι από το μεγάλο κυπριακό κανάλι Sigma TV επισκέφτηκαν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στις 17-19/06/2022.

Οι συμμετέχοντες στο ταξίδι εξοικείωσης με τον προορισμό «Δήμος Αλεξανδρούπολης», επισκέφτηκαν την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να διαπιστώσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η πόλη για city break, συνεδριακό τουρισμό, σχολικό τουρισμό, θρησκευτικό τουρισμό αλλά και για την κρουαζιέρα.
Η αποστολή περιηγήθηκε στα μνημεία και τα αξιοθέατα της περιοχής, έκανε βαρκάδα στο Δέλτα του Έβρου, γεύτηκε ξεχωριστές συνταγές από την γαστρονομία της πόλης, επισκέφθηκε μουσεία και το τοπόσημο της πόλης, τον Φάρο, όπως επίσης και τις εγκαταστάσεις γνωστού ελαιοτριβείου.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν μια γεύση από τη θρακιώτικη φιλοξενία, ήρθαν σε επαφή με τους ανθρώπους της Αλεξανδρούπολης και πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων μεταξύ της Αλεξανδρούπολης και της Κύπρου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*