Ορεστιάδα-Αλεξάνδρα Καλεντζίδου: “Ήρθε η δικαστική δικαίωση και έλαμψε η αλήθεια, μετά από ταλαιπωρία 7 χρόνων”

Ορεστιάδα-Αλεξάνδρα Καλεντζίδου: “Ήρθε η δικαστική δικαίωση και έλαμψε η αλήθεια, μετά από ταλαιπωρία 7 χρόνων”

Με γραπτή ανακοίνωση της η πρώην δημοτική σύμβουλος Ορεστιάδας (επί δημαρχίας του Δημήτρη Μουζά και υποψήφια βουλευτής Έβρου με τη Ν.Δ το 2015 Αλεξάνδρα Καλεντζίδου, αναφέρεται στην δικαστική της δικαίωση μετά από ταλαιπωρία και νομικές διαδικασίες 7 χρόνων.

Με αφορμή την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για υπόθεση στην οποία βρέθηκε κατηγορούμενη ως  επικεφαλής της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ορεστιάδας, η κ.Καλεντζίδου ευχαριστεί τον δικηγόρο της και πρώην δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, για τον χειρισμό της υπόθεσης της. Παράλληλα αφήνει αιχμές για τον νυν δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη (χωρίς να τον κατονομάζει), αφού μετά από δική του καταγγελία το 2015 ξεκίνησε όλη αυτή η δικαστική της “περιπέτεια”.

Η ανακοίνωση της Αλεξάνδρας Καλεντζίδου αναφέρει:

“Στο τέλος έρχεται η δικαίωση και λάμπει η αλήθεια. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δημοσίευσε την ετυμηγορία «ΑΘΩΑ η κατηγορουμένη ΚΑΛΕΝΤΖΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Δήμου», έπειτα από μια ψυχοφθόρα νομική διαδικασία 7 ετών. Μια επίπονη κατάσταση, ψυχικά, σωματικά αλλά και οικονομικά, χωρίς γενικότερη διερεύνηση της οικονομικής διαχείρισης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τα αρμόδια ή εξουσιοδοτημένα όργανα του Δήμου Ορεστιάδας για τα έτη 2011-2014, μετέπειτα την ελλιπή τροφοδότηση στους 3 ελέγχους του ΣΔΟΕ, με παραστατικά, που συνεχώς αναφέρεται πως ζητήθηκαν αλλά δεν προσκομίστηκαν. Αν μια υπηρεσία δεν μπορεί να προσκομίσει έγγραφα είτε δεν ζητήθηκαν από τους αρμοδίους διαχειριστές, είτε υπήρξε αδυναμία συλλογής και διαχείρισης.

«Ο ακέραιος χαρακτήρας κάνει το σωστό ακόμη και όταν κανένας δεν κοιτάει» (J. C. Watts, 1957). Η ακεραιότητα και το ήθος του χαρακτήρα μου σφυρηλατήθηκαν και δοκιμάστηκαν έπειτα από την μηνυτήρια αναφορά τοπικού άρχοντα, λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, όπου ήμουν υποψήφια.

Σε αυτό τον δύσκολο δικαστικό αγώνα, οφείλω να ευχαριστήσω τον δικηγόρο μου κ. Λαμπάκη Ευάγγελο, την οικογένεια μου και τους ανθρώπους που με υπομονή, επιμονή, αγάπη και πίστη στην αθωότητα μου, ήταν δίπλα μου, θυμίζοντας μου την αξία της ανθρώπινης μου πλευράς, το ήθος και την αξιοπρέπεια μου.

Η ιστορία αυτή, αποτελεί ηθικό δίδαγμα και παράδειγμα ζωής για εμένα. Να αποφεύγω αυτούς που μου χτυπάνε από συμφέρον την πλάτη και όταν η επιλογή μου δεν ανταποκρίνεται στα θέλω τους να διαπομπεύομαι δημόσια για κάτι που δεν έχω πράξει, αλλά για μια θέση στο ψηφοδέλτιο τους να είμαι αποδεκτή”.