Δ. Καραβασίλης: Ετοιμάζεται ως… καινούργιο και άφθαρτο πρόσωπο για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, με βοήθεια Κιτσικίδη, Δ.Δούκα

Δ. Καραβασίλης: Ετοιμάζεται ως… καινούργιο και άφθαρτο πρόσωπο για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, με βοήθεια Κιτσικίδη, Δ.Δούκα

Ανεπίσημα μέχρι τώρα, έστω και δειλά-δειλά όσο πλησιάζουμε στην 8η Οκτωβρίου όταν και θα απομένει ένας χρόνος από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, άρχισε να εμφανίζεται ένας από τους ενδιαφερόμενους για υποψηφιότητα στον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Καραβασίλη, διευθυντή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Astir-Egnatia Αλεξανδρούπολης του ομίλου της Grecotel, ο οποίος τον μήνα που διανύουμε παραχώρησε δυο συνεντεύξεις σε ιστοσελίδες που δεν είναι γνωστές σε πολύ κόσμο και δεν τις διαβάζει μεγάλος αριθμός, μιλώντας κυρίως για τον τουρισμό. Μέσα από εκεί όμως, διατύπωσε και κάποιες απόψεις για τα όσα συμβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή, προσπαθώντας σιγά-σιγά να προετοιμάσει το “έδαφος” για πιθανή ανακοίνωση υποψηφιότητας του ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τον Οκτώβριο του 2023.

Άλλωστε εδώ και πολλούς μήνες με επίκεντρο το ξενοδοχείο στο οποίο είναι επικεφαλής, πραγματοποιεί συνεχείς συναντήσεις και συζητήσεις, κάνοντας προτάσεις για να είναι υποψήφιοι μαζί του, πρώην αλλά και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και άτομα που δεν ήταν άλλη φορά υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές. Μάλιστα στόχος του είναι να εμφανιστεί ως το καινούργιο και άφθαρτο πρόσωπο στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Αλεξανδρούπολης, ελπίζοντας να πετύχει ότι και ο νυν δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης το 2019, όταν δεν είχε νωρίτερα την παραμικρή ανάμιξη με τα δημοτικά πράγματα, αλλά πέτυχε τελικά το… θαύμα και κέρδισε τον Βαγγέλη Λαμπάκη.

Δίπλα του υπάρχουν κάποια πρόσωπα που στηρίζουν αυτή την επιθυμία του Δημήτρη Καραβασίλη να είναι υποψήφιος και τον συμβουλεύουν ή τον βοηθούν στις επαφές και συναντήσεις του, αλλά και στα πρώτα του επικοινωνιακά “βήματα”. Πρόκειται για τον Πρόεδρο της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλεξανδρούπολης Λάκη Κιτσικίδη και τον συνταξιούχο υπάλληλο του δήμου Αλεξανδρούπολης Δημοσθένη Δούκα, στενό συνεργάτη επί χρόνια του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Αυτοί βέβαια ούτε… καινούργια πρόσωπα και πολύ περισσότεροι ούτε άφθαρτα είναι.

Ο κ.Κιτσικίδης, γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός φίλος του αποτυχόντα υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Τάκη Τοψίδη, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 είχε… τρεις στις τρεις αποτυχημένες επιλογές. Στήριξε Τοψίδη για την Περιφέρεια, Λαμπάκη για τον δήμο Αλεξανδρούπολης και Βαγγέλη Πουλιλιό στον δήμο Σουφλίου, αλλά και οι τρεις απέτυχαν. Από την πλευρά του ο Δημοσθένης Δούκας, που θεωρείται και είναι όπως λένε άνθρωποι της παράταξης του Βαγγέλη Λαμπάκη, πολλαπλά… ευεργετημένος από εκείνον, επί χρόνια είναι… μυστικοσύμβουλος διαφόρων υποψηφίων δημάρχων ή και βουλευτών.

Οπότε, δεν συμβαδίζει η επιλογή του Δημήτρη Καραβασίλη να εμφανιστεί ως το καινούργιο και άφθαρτο, όταν έχει στο στενό περιβάλλον του πρόσωπα με… προϊστορία και πολλές αρνητικές απόψεις για την παρουσία, ανάμιξη και επιλογές που κάνουν επί πάρα πολλά χρόνια στα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής μας. Μάλιστα η παρουσία των δύο συγκεκριμένων προσώπων στο στενό πυρήνα των ατόμων που συνεργάζεται μέχρι τώρα ο πιθανός υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, λειτουργεί αποτρεπτικά για αρκετούς να αποδεχθούν τις κρούσεις και προτάσεις που τους έχει κάνει. Γιατί τους θεωρούν “βαρίδια” για την προσπάθεια του.

Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν…