Έβρος: «Ξεγυμνώνουν» τους Τούρκους οι 92 λαθρομετανάστες – «Μας έστειλαν με το πιστόλι στον κρόταφο»

Έβρος: «Ξεγυμνώνουν» τους Τούρκους οι 92 λαθρομετανάστες – «Μας έστειλαν με το πιστόλι στον κρόταφο»

Να συνέλθουν από τον εξευτελισμό που υπέστησαν προσπαθούν οι 92 λαθρομετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί και με τραύματα από τις ελληνικές αρχές στον Έβρο.

Σιγά σιγά μεταφέρονται όλοι από τις Φέρες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου και ανάμεσά τους υπάρχουν και οκτώ παιδιά.

Οι μετανάστες έχουν περιγράψει στις ελληνικές αρχές πως οι Τούρκοι τους συνέλαβαν ενώ οι ίδιοι προσπαθούσαν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα και ότι τους οδήγησαν όλους σε ένα σημείο ενώ προέρχονται από διαφορετικές εθνικότητες ομάδες.

Εκεί λοιπόν αφού άρχισαν να τους κοροϊδεύουν, εμφανίστηκαν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες οπλισμένοι οι οποίοι τους οδήγησαν στο ποτάμι, τους πήραν τα χρήματα, τα κινητά τηλέφωνα και ό,τι προσωπικά αντικείμενα είχαν.

Στη συνέχεια, με το πιστόλι στον κρόταφο, όσοι από αυτούς αντέδρασαν, εδάρησαν, περπάτησαν τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα και μπήκαν σε πλαστικές βάρκες, οι οποίες τους μετέφεραν στον Έβρο. Από εκεί, στόχος ήταν να τους περάσουν στην ελληνική πλευρά, όπως και έγινε.

Όπως έλεγαν δεν πίστευαν ποτέ ότι θα βίωναν έναν τέτοιο εξευτελισμό, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και επτά ασυνόδευτα ανήλικα τα οποία υπέστησαν και αυτά την ίδια διαδικασία.

Οι ελληνικές αρχές, πάντως, είναι σε επιφυλακή καθώς υπάρχουν βίντεο που δείχνουν μετανάστες να συσσωρεύονται στα σύνορα πολύ κοντά με την Ελλάδα, ωστόσο, εξετάζεται η γνησιότητά τους και κατά πόσο είναι τωρινά.

«Μας είπαν να βγάλουμε τα ρούχα μας και μας είπαν να περάσουμε απέναντι», λέει μετανάστης στον Alpha που έζησε ανάλογο περιστατικό και συμπληρώνει πως «η τουρκική χωροφυλακή και συνοριοφυλακή μας φέρθηκε πολύ άσχημα, δεν μας άφησαν ούτε ρούχα, ούτε παπούτσια».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι Τούρκοι προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν το μεταναστευτικό προβάλλοντας συνεχή fake news.