Αλεξανδρούπολη: Σημαντική επίσκεψη της υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Celeste Wallander την Δευτέρα

Αλεξανδρούπολη: Σημαντική επίσκεψη της υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Celeste Wallander την Δευτέρα

Σημαντική επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, θα πραγματοποιήσει την ερχόενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Celeste Wallander.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Αμερικανίδα υφυπουργός Άμυνας ( βοηθός υπουργός Άμυνας όπως είναι ο τίτλος της Σελέστε Γουλάντερ), θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψη της στην περιοχή μας από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη κα την Πρόξενο των ΗΠΑ στη  Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι.

Η κ.Wallander, που συνοδεύει τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 20 και 21 Φεβρουαρίου (Δευτέρα και Τρίτη( ερχόμενος από την Τουρκία, έρχεται στην Αλεξανδρούπολη για να δει από κοντά τα σημεία υποδοχής και επαναπροώθησης των Αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μέσω του λιμανιού της πόλης.

Φυσικά θα επισκεφθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου θα ενημερωθεί για όλα αυτά από τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Κώστα Χατζημιχαήλ, αλλά και την 12 Μεραρχία, όπου θα ενημερωθεί  για τις συμμαχικές ασκήσεις και στρατιωτικές δραστηριότητες στην περιοχή. Στη συνέχεια η κ.Wallander θα μεταβεί στην Λάρισα, που είναι επίσης μια περιοχή πολύ σημαντική για τους Αμερικανούς.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι η επίσκεψη της Αμερικανίδας εκπροσώπου του Πενταγώνου στην Αλεξανδρούπολη, μόνο τυχαία δεν είναι κιαι δείχνει την δυναμική που έχει αποκτήσει η περιοχή μας μετά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, για την αμυντική θωράκιση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

 Στη συνέχεια η υφυπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών θα μεταβεί στην Αθήνα συνοδεύοντας τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στις συναντήσεις που θα έχει  με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης  Αλέξη Τσίπρα. Θα συζητήσουν την αμυντική συνεργασία, την ενεργειακή ασφάλεια και την κοινή μας δέσμευση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Ο κ.Μπλίνκεν, παρυσία και της
κ.Wallander,  θα εγκαινιάσει τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας στις 21 Φεβρουαρίου.