Τεράστιες φλόγες καίνε ανεξέλεγκτα απειλώντας τη Λευκίμη – Μάχες των πυροσβεστών, συνεχείς αντιπυρικές ζώνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστιες φλόγες καίνε ανεξέλεγκτα απειλώντας τη Λευκίμη – Μάχες των πυροσβεστών, συνεχείς αντιπυρικές ζώνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράσιτες φλόγες απειλούν να φτάσουν στα σπίτια του χωριού και να κάψουν την Λευκίμη, στην ανεξέλεγκτη για μια ακόμα ημέρα πυρκαγιά του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης.

Από το μεσημέρι η κατάσταση έδειχνε να δυσκολεύει σημαντικά, αφού οι αναζωπυρώσεις και οι άνμενοι φούντωσαν ξαφνικά και πάλι τα τρία μέτωπα έξω από την Λευκίμη και άρχισαν να τα κατευθύνουν προς τα εκεί. Τα εναέρια μέσα που διατέθηκαν συνολικά είναι λ΄γα, έριξαν αρχικά το βάρος στην περιοχή της Κοτρωνιάς, πάνω από την Δαδιά και στη συνέχεια, όταν η κατάσταση έγινε πολύ κρίσημη, έφτασαν και στην Λευκίμη.

Δόθηκε εντολή κα με ειδοποίηση από το 112 εκκένωσης του  χωριοπυ, με λεωφορεία του δήμου να μεταφέρυν προς Τυχερό όσους δεν είχαν μεταφορικά μέσα. Την ίδια στιγμή επεκτείνονταν οι αντιπυρικές ζώνες γύρω από την Λευκίμη και παράλληλα πυροσβέστες με οχήματα είχαν ακροβολιστεί περιμένοντας να αντιμεγωπίσουν τις φλόγες.

Η κατάσταση όπως μπορείτε να δείτε και στα ΒΙΝΤΕΟ είναι εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτξς Καλακίκος από το ΄ρω στην σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια είχε επισημάνει τον τεράστιο κίνδυνο και είχε ζητήσει σημαντική ενίσχυση των δυνάμεων, που δυστυχώς δεν ήρθε στον βαθμό που πρέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Σουφλί: Εκκενώνεται η Λευκίμη – Μήνυμα του 112, η φωτιά πλησιάζει στο χωριό