Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: Την προφυλάκιση του Αλβανού και των δύο Ελλήνων, αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο

Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: Την προφυλάκιση του Αλβανού και των δύο Ελλήνων, αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο

Την προφυλάκιση του 45χρονου Αλβανού και των δύο Ελλήνων που κατηγορούνται για κακουργηματικού χαρακτήρα ενέργειες, αποφάσισε πριν από λίγο το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημελλειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Την προηγούμενη εβδομάδα μετά την απολογία τους, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ Ανακρίτριας που ζητούσε την προφυλάκιση και της Εισαγγελέως που είχε αντίθετη άποψη. Έτσι βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και σήμερα το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε από το πρωι, αποφάσισε οι τρεις Αλεξανδρουπολίτες να οδηγηθούν στην φυλακή.

Κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα, μετά την “σύλληψη” και περιφορά με κλειστό τρέιλερ 13 λαθρομεταναστών, στην περιοχή της Νέας Χηλής. Μάλιστα ο Αλβανός που ανέβασε και το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορείται και για οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Οι άλλες κατηγορίες είναι: Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Τρεις συλληφθέντες Αλεξανδρουπολίτες: Προστέθηκε η κατηγορία “οπλοφορία, οπλοχρησία” για καραμπίνα – Όλη η απολογία του 45χρονου

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα, με συνεχείς ανακοινώσεις και δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι οι 3 προφυλακισθέντες πλέον Αλεξανδρουπολίτες, δεν είναι μέλη τους και ούτε έχουν καλύβα στο Δέλτα του Έβρου. Άρα, κακώς κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν οποιαδήποτε σύνδεση μαζί τους. Επίσης, παραδέχθηκε ότι βρισκόταν μπροστά στην παράδοση στους ατυνομικούς των 13 λαθρομεταναστών από τον Αλβανό και τους δυο Έλληνες και δεν ήταν ούτε χτυπημένοι, ούτε γυμνοί όπως κατέθεσαν στις απολογίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ-Παπαδάκης: “Ήμουν μπροστά όταν οι τρεις δικοί μας παρέδωσαν τους αλλοδαπούς. Ούτε χτυπημένοι, ούτε γυμνοί ήταν” (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντίθετα, οι 13 λαθρομεταάστες που κατηγορούνταν για απόπειρα εμπρησμού και προμήθεια, κατοχή εκρηκτικών υλών, με βάση αυτοσχέδιο μηχανισμό που παρέδσε στην Αστυνομία ο 45χρονος Αλβανός κατά την παράδοση και των 13 λαθρομεταναστών, έμειναν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους για την συγκεκριμένη κατηγορία και κρατούνται μόνο για διοικητική απέλαση λόγω της παράνομης εισόδου στην χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Αλεξανδρούπολη: Καμιά κατηγορία για εμπρησμό και στους άλλους 9 λαθρομετανάστες – Μόνο απέλαση για παράνομη είσοδο