Έβρος: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης των δύο Αλεξανδρουπολιτών που είχαν συλληφθεί για “σύλληψη”, κράτηση 13 λαθρομεταναστών

Έβρος: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης των δύο Αλεξανδρουπολιτών που είχαν συλληφθεί για “σύλληψη”, κράτηση 13 λαθρομεταναστών

Απορρίφθηκε από την Δικαιοσύνη η αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλλαν οι δυο Έλληνες, κάτοικοι Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τέλη Αυγούστου μαζί με έναν Αλβανό υπήκοο επίσης κάτοικο της πόλης, για “σύλληψη” και κράτηση 13 λθρομεταναστών.

Οι δύο Έλληνες 38 και 56 ετών και ο 45χρονος Αλβανός, αντιμετώπισαν την περίοδο που οι καταστροφικές πυρκαγιές έκαψαν τεράστιες εκτάσεις στον Έβρο, βαριές κατηγορίες και τελικά προφυλακίστηκαν την 1η Σεπτεμβρίου με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Κι αυτό γιατί τυπήρξε διαφωνία ανακρίτριας και Εισαγγελέως. Έτσι το θέμα παραπέμφθηκε στο Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο που αποφάσισε την προφυλάκιση τους και έτσι κρατούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, λόγω έλλειψης κελιών στις φυλακές Κομοτηνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: Την προφυλάκιση του Αλβανού και των δύο Ελλήνων, αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο

Πριν από λίγο καιρό, οι δύο Έλληνες, ο 38χρονος επιχειρηματίας και ο 56χρονος, που από την πρώτη στιγμή αρνούνταν τις βαριές κατηγορίες και υποστήριζαν ότι δεν συμμετείχαν ούτε στην “σύλληψη” αλλά ούτε κι στην κράτηση και περιφορά των 13 λαθρομεταναστών με το κλειστό τρέιλερ και πολύ περισσότερο δεν άσκησαν βία εναντίον τους αλλά απλά βρέθηκαν στην περιοχή κατά την παράδοση τυς στην Αστυνομία, υπέβαλλαν αιτήσεις αποφυλάκισης μέχρι να διεξαχθεί η δίκη. Ο 45χρονος Αλβανός που μένει χρόνια στην Αλεξανδρούπολη όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά και ήταν ο.. πρωταγωνιστής της υπόθεσης που κυριάρχησε επί ημέρες σε όλα τα πανελλαδικά ΜΜΕ αλλά ακόμα και σε ευρωπαϊκά, δεν υπεβαλλε αίτηση αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο 38χρονος Έλληνας ανέθεσε τον χειρισμό της υπόθεσης στο γραφε;io του κορυφαίου ποινικολόγου των Αθηνών Μιχάλη Δημητρακόπουλου, γνωστού από την πρόσφατη περίπτωση της Ευρωβουλευτίνας Εύας Καϊλή, ο οποίος ήρθε για στην Αλεξανδρούπολη για υποβάλλει την αίτηση αποφυλάκισης.  Τελικά όμως η Δικαιοσύνη απέρριψε τις αιτήσεις και των δύο κατοίκων της Αλεξανδρούπολης και έτσι παραμένουν προφυλακισμένοι. Δεν γνωρίζουμε αν εξακολουθούν να βρίσκονται στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Φερών ή αν μεταφέρθηκαν στο μεταξύ στις φυλακές της Κομοτηνής.

Να τονίσουμε ακόμα, πως υπάρχουν πληροφορίες ότι η Δικαιοσύνη εξακολουθεί να εξετάζει την συγκεκριμένη υπόθεση και να αναζητεί το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων ατόμων από την Αλεξανδρούπολη σε όσα είχαν διαδραματιστεί στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στην περιοχή με τους 13 λαθρομετανάστες. Είναι άγνωστο αν έχει ζητηθεί για τον σκοπό αυτό άρρση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των τριών προφυλακισθέντων, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους είχαν επικοινωνία το επίμαχο χρονικό διάστημα κα με ποια συχνότητα, χωρίς πάντως να αποκλειστεί κάτι τέτοιο και φυσικά να προκύψυν νέα στοιχεία. Η απόρριψη άλλωσε της αίτησης αποφυλάκισης των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, δείχνει πόσο σοβαρή θεωρείται η υπόθεση από την Δικαιοσύνη.