Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Α.Ε Κώστας Χατζημιχαήλ: “Αποχωρώ ανήσυχος για το μέλλον του λιμανιού Αλεξανδρούπολης”

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Α.Ε Κώστας Χατζημιχαήλ: “Αποχωρώ ανήσυχος για το μέλλον του λιμανιού Αλεξανδρούπολης”

Την παραίτηση του από την θέση του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης υπέβαλλε ο Κώστας Χατζημιχαήλ, όπως ζητήθηκε άλλωστε από την διοίκηση του μοναδικύ μετόχου που είναι το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ.Χατζημιχαήλ, που σύμφωνα με πληροφορίες αντέδρασε στις διαδικασίες οι οποίες έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την πρόσληψη τεσσάρων στελεχών (το χειρίστηκε ο Διευθύνων Συμβουλος Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου), ζητώντας να μην υπάρχει η παραμικρή… σκιά σε αυτό μετά και από δημοσιεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ, στην επιστολή παραίτησης του όμως αφήνει σημαντικές… αιχμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι κλείνοντας επισημαίνει πως “αποχωρώ ανήσυχος για το μέλλον και προβληματισμένος για την εμπέδωση του μοναδικού στρατηγικού χαρακτήρα και ρόλου του λιμένα, αγωνία την οποία είχα έγκαιρα επικοινωνήσει”. Με τις πληροφορίες να θέλουν ακόμα και αύριο Παρασκευή το ΤΑΙΠΕΔ να ανακοινώνει νέα διοίκηση, θα έχει ενδιαφέρον ποιες θα είναι οι επιλογές του για τη νέα διοίκηση. Στην οποία όλα δείχνουν ότι δεν θα παραμείνει, αφού κάποιοι εξ Αθηνών δεν του… συγχωρούν πως έχει συγκεκριμένη και ξεκάθαρη άποψη για την αναβάθμιση του ρόλου του λιμανιού και την ανάπτυξη του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Δυστυχώς φαίνεται ότι η Κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου δεν ασχολούνται όχι μόνο όσο πρέπει, αλλά σχεδόν καθόλου με το νευραλγικής εθνικής σημασίας λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που έχει τεράστιο γεωστρατηγικό ,οικονομικό και ενεργειακό ρόλο παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Αφήνουν λοιπόν τον Διευθύνοντα Σύμβουλου του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη να… κάνει παιχνίδι μόνος του και χειρίζεται όπως αυτός επιθυμεί τα θέματα του Οργανισμού Λιμένος, χωρίς να παίζει κανέναν ρόλο ο Εβρίτης Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιος Ζηλασκόπουλος. Οπότε τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται. Ακόμα και να… παραμείνει-με απόφαση Πολίτη και ΤΑΙΠΕΔ-ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου. Η πρώτη λανθασμένη κυβερνητική απόφαση θα είναι άλλωστε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: Τις παραιτήσεις Χατζηκωνσταντίνου, Χατζημιχαήλ ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ – Νέα διοίκηση στον Οργανισμό Λιμένος

Η ανακοίνωση παραίτησης του κ.Χατζημιχαήλ αναφέρει:

“Εν μέσω καταστάσεων που συνιστούν τροχοπέδη για τη συνέχιση του εθνικά σημαντικού έργου του Οργανισμού και δεν συνάδουν με τη δική μου στάση ζωής, υπέβαλα, όπως μου ζητήθηκε και όπως είχα ενημερώσει αρμοδίως ότι θα πράξω, την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.
Υπηρέτησα με συνέπεια, αυταπάρνηση & αξιοπρέπεια το εθνικό συμφέρον στην πιο δυναμική περίοδο της εκατό-πενήντα-τριάχρονης ιστορίας του λιμένα Αλεξανδρούπολης, προτάσσοντας την ανάδειξη της περιοχής και τη δημιουργία σημαντικού γεωπολιτικού αποτυπώματος της Ελλάδος στην Ανατολική Ευρώπη!
Νιώθω υπερήφανος, μεταξύ άλλων, για τον μετασχηματισμό επί των ημερών της προεδρίας μου του λιμένα Αλεξανδρούπολης σε διεθνές κόμβο στρατιωτικών logistics καθιστώντας τον ζωτική στρατηγική υποδομή της διεθνούς ασφάλειας καθώς και για την εκτίναξη των εμπορικών του δραστηριοτήτων!
Αποχωρώ ανήσυχος για το μέλλον και προβληματισμένος για την εμπέδωση του μοναδικού στρατηγικού χαρακτήρα και ρόλου του λιμένα, αγωνία την οποία είχα έγκαιρα επικοινωνήσει”.