Αλεξανδρούπολη: Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος – Ποιος παραμένει μέχρι νεωτέρας

Αλεξανδρούπολη: Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος – Ποιος παραμένει μέχρι νεωτέρας

Το νέο Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης τοποθέτησε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο μοναδικός του μέτοχος, αφού έκανε πρώτα δεκτή την παραίτηση του Κώστα Χατζημιχαήλ, την οποία και το ίδιο είχε ζητήσει.

Νέος Πρόεδρος στον ΟΛΑ Α.Ε, αναλαμβάνει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης  Σταμπουλίδης, ενώ παραμένει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ο Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, αν και είχε επίσης υποβάλλει-όπως του ζητήθηκε-την παραίτηση του, η οποία και προφανώς δεν έγινε αποδεκτή.

Ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Σταμπολίδης

Αυτό βέβαια όλα δείχνουν πως ισχύει μέχρι νεωτέρας, αφού την ίδια στιγμή τονίζεται από το ΤΑΙΠΕΔ πως βρίσκεται σε εξέλιξη εσωτερικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες για τον διαγωνισμό πρόσληψης τεσσάρων στελεχών με σύμβαση 3 χρόνων και μισθούς… golden boys. Δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από αθηναϊκά ΜΜΕ και αναπαρήγαγαν και ιστοσελίδες του Έβρου, ανάμεσα τους και το Evros-news.gr, ανέφεραν ότι έγινε προσπάθεια πρόσληψης “ημετέρων” στις θέσεις αυτές και συγκεκριμένα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του Διευθύνοντα Συμβούλου κ.Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος και χειρίστηκε το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Α.Ε Κώστας Χατζημιχαήλ: “Αποχωρώ ανήσυχος για το μέλλον του λιμανιού Αλεξανδρούπολης”

Τελικά αυτός που… πλήρωσε το μάρμαρο ήταν ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Α.Ε κ.Χατζημιχαήλ, ο οποίος αντέδρασε και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό προσλήψεων, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση στις σχέσεις του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και να ζητηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ οι παραιτήσεις και των δύο. Αντί λοιπόν να… επιβραβευθεί για την στάση του ο Κώστας Χατζημιχαήλ, τελικά απομακρύνθηκε και μάλιστα από το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζουν πως η παραίτηση του έγινε αποδεκτή  γιατί υπήρξαν διαρροές σε τοπικά ΜΜΕ , αναφορικά με τον διαγωνισμό που “πάγωσε”, αλλά και σε άλλα θέματα.

Για τον διαγωνισμό βέβαια τα αρχικά δημοσιεύματα που άφηναν… αιχμές για τον Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου ξεκίνησαν από την αθηναϊκή ιστοσελίδα Radar.gr και απλά έγινε αναπαραγωγή τους. Εκεί μάλιστα το πιθανότερο είναι να υπήρξε… διαρροή από κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ και με στόχο συγκεκριμένο στέλεχος Οργανισμού Λιμένος άλλης περιοχής και δεν είχε καμιά σχέση η Αλεξανδρούπολη. Προφανώς οι διαρροές σε ΜΜΕ είναι αποδεκτές μόνο όταν προέρχονται από το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ.

Δυστυχώς οι διοικούντες του, ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Πολίτης κυρίως που ήρθε το τελευταίο διάστημα δυο φορές στην Αλεξανδρούπολη γιατί ο Εβρίτης Πρόεδρος Θανάσης Ζηλιασκόπουλος απλά παραμένει θεατής των εξελίξεων, “πλήρωσαν” τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο Κώστα Χατζημιχαήλ με την απομάκρυνση του. Αν και τα χρόνια που βρισκόταν στη θέση αυτή και παρ’ ότι δεν ήταν έμμισθος (έπαιρνε έξοδα παραστάσεως λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα) όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Χατζηκωνσταντίνου,  έδωσε και την… ψυχή του καθημερινά για να αναβαθμίσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τον ρόλο του, καθώς και την εικόνα του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Ακόμα και να καλύπτει και κυβερνητικές αστοχίες. Πλέον τον αντικατέστησε ο κ.Σταμπολίδης, που θα είναι Πρόεδρος από την Αθήνα και όλα αυτά σε εποχές που το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καλείται να παίξει ακόμα σημαντικότερο ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε εξέλιξη το σχέδιο ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης – Εγκρίθηκαν σήμερα έργα 24 εκατ. ευρώ

Υ.Γ: Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε στη συνέχεια πως θα προχωρήσουν και θα υλοποιηθούν και με ποιες διαγωνιστικές διαδικασίες, τα έργα ύψους 24 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.