Δήμος Σουφλίου: Διεκδικεί Στρατιωτικές Κατοικίες (ΣΟΑ) για στέγαση των ενστόλων της περιοχής

Δήμος Σουφλίου: Διεκδικεί Στρατιωτικές Κατοικίες (ΣΟΑ) για στέγαση των ενστόλων της περιοχής

Την κατασκευή Στρατιωτικών Κατοικιών (ΣΟΑ) για τις ανάγκες στέγασης των ενστόλων της περιοχής, διεκδικεί ο Δήμος Σουφλίου.

Το συγκεκριμένο αίτημα για την δημιουργία 50 περίπου κατοικιών για τις ανάγκες των στρατιωτικών στην περιοχή του Δήμου Σουφλιου, κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης  κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη. Τη συνάντηση “έκλεισε” ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, που ήταν παρών σε αυτήν, όπως και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Σουφλιου Γιώργος Καδόγλου.

Η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Καλακίκου με αφορμή τον επικείμενο σχεδιασμό του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου αλλά και την παρουσία δυο μεγάλων ταξιαρχιών στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Σουφλίου, δεν… κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Με τον Αντιδήμαρχο Τυχερού Δημήτρη Δαρούση επεδίωξε την συγκεκριμένη συνάντηση και στη συζήτηση με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας τέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της περιοχής με στρατιωτικές κατοικίες οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ένστολων που υπηρετούν στην περιοχή  πολλοί από τους οποίους πηγαινοέρχονται στην Αλεξανδρούπολη.

Στο δημοτικό διαμέρισμα Τυχερού υπάρχουν ήδη δυο συγκροτήματα 70 κατοικιών για υψηλόβαθμα στελέχη, αλλά και υπαξιωματικούς,  αριθμός που όπως επεσήμανε στον κ.Κεφαλογιάννη ο Δημήτρης Δαρούσης, δεν επαρκεί.

Με την ανέγερση επιπλέον κατοικιών εκτός των άλλων θα τονωθεί πληθυσμιακά η περιοχή και ο κοινωνικός ιστός της. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τυχερού υπάρχουν παραχωρημένα στο Στρατό οικόπεδα στην περιοχή της λίμνης τα οποία και θα αξιοποιηθούν σχετικά.

Το κλίμα της συνάντησης χαρακτηρίσθηκε ιδιαίτερα θετικό ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης δεσμεύτηκε να αφιερώσει ένα διήμερο στον Έβρο τον ερχόμενο Ιανουάριο, ώστε να εξετάσει από κοντά τις ανάγκες της περιοχής.