Έβρος: Στα… λευκά η Σαμοθράκη. Κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο στο νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

Έβρος: Στα… λευκά η Σαμοθράκη. Κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο στο νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα χιόνια έφτασαν και στον Έβρο σήμερα το πρωί, αλλά μόνο η Σαμοθράκη ντύθηκε στα… λευκά, αφού στις υπόλοιπες περιοχές του νομού, ακόμα και στις ορεινές, έγινε απλά ένα μικρό… πασπάλισμα και δεν κράτησε καθόλου το χιόνι.

Στο νησί της Σαμοθράκης πάντως υπήρξε πρόβλημα, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων σήμερα, ενώ δεν θα λειτουργήσουν ούτε και αύριο Τετάρτη, με τους Διευθυντές να αποφασίζουν αν θα γίνει τηλεκπαίδευση. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Σαμοθράκης:

“Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα σχολεία έκλεισαν απο σήμερα 09:30 και θα παραμείνουν και αύριο κλειστά με απόφαση Δημάρχου. Ο λόγος της αυριανής πρόβλεψης είναι για να δωθεί η δυνατότητα στου διευθυντές να προγραμματίσουν την τηλεκπαίδευση.” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα συνεργεία του δήμου Σαμοθράκης με μηχανήματα, ξεκίνησαν άμεσα τις προσπάθειες αποχιονισμού των δρόμων, όπως φαίνεται και στο ΒΙΝΤΕΟ απ΄ τον δρόμο που συνδέει την Καμαριώτισσα με τα Θέρμα.

Χιόνι υπάρχει τόσο στην Καμαριώτισσα, όπιυ μάλιστα ο δήμος Σαμοθράκης ζήτησε από τους ιδιοκτήτες οχημάτων να τα μετακινήσουν στα σημεία που εμποδίζουν τις προσπάθειες αποχινισμού.

Αλλά και η πανέμορφη και πιο ορεινή Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιού ντύθηκε στα λευκά, έστω αν ια το χιόνι δεν είνα πάρα πολύ.

Όσον αφορά τον υπόλοιπο νομό Έβρου, ακόμα ιαι στα ορεινά του δήμου Σουφλίου ή στον Πεντάλοφο Ορεστιάδας και σε κάποια χωριά του Διδυμοτείχου, κάποιες ωιφάδες που έπεσαν δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα και πέρα από το έντονο κρύο, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί κανονικά.

Φαινόμενα ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ για την εποχή, μια και βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου και λίγο χιόνι αλλά και κρύο, είναι αυτό που ταιριάζει για την “καρδι”ά του χειμώνα και όχι θερμοκρασίες καλοκαιριού.