Αλεξανδρούπολη: Επεισοδιακή σύλληψη δύο Βούλγαρων απατεώνων – Αντιστάθηκαν, όταν πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω με τα λεφτά

Αλεξανδρούπολη: Επεισοδιακή σύλληψη δύο Βούλγαρων απατεώνων – Αντιστάθηκαν, όταν πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω με τα λεφτά

Δεν έχουν τέλος οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο νομό Έβρου αλλά και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κυρίως από Βούλγαρους που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των συλληφθέντων.

Μετά την χθεσινή σύλληψη δύο Βούλγαρων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής και συγκεκριμένα στα διόδια της Μέστης, σήμερα είχαμε νέο κρούσμα απόπειρας απάτης, με θύμα ηλικιωμένο άνδρα στην Αλεξανδρούπολη. Όπως ενημέρωσαν το Evros-news.gr πολίτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης επενέβησαν και συνέλαβαν δύο άτομα σε περιοχή της πόλης, την στιγμή που έπαιρναν χρήματα από ηλικιωμένο. Μάλιστα ο ένας από αυτούς αντιστάθηκε όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας με πολιτικά τον συνέλαβαν, ενώ στο σημείο έφτασαν και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που προφανώς είχαν ειδοποιηθεί από τους συναδέρφους τους για την επιχείρηση που θα γινόταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη δύο Βούλγαρων στην Εγνατία οδό – Εξαπάτησαν ηλικιωμένη αποσπώντας της χρήματα

Όπως επίσης αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο ηλικιωμένος δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον άγνωστο που του είπε ότι το παιδί του τραυματίστηκε σε τροχαίο και πρέπει να εγχειριστεί άμεσα και ο ίδιος είναι γιατρός και χρειάζεται να του δώσει κάποιες χιλιάδες ευρώ για την επέμβαση. Ο ηλικιωμένος είπε ότι δεν έχει τόσα χρήματα και του ζήτησε να βάλει σε μια σακούλα όσα βρει και θα τον συναντήσουν έξω από το σπίτι άνθρωποι του “γιατρού” για να τα δώσει. Ο ίδιος όμως υποψιασμένος τηλεφώνησε στην Αστυνομία και έτσι στήθηκε η επιχείρηση σύλληψης των δύο απατεώνων, Βούλγαρων όπως αποδείχθηκε, συνεργατών του… αρχιαπατεώνα που κατηύθυνε την επιχείρηση εξαπάτησης.

Έτσι μέσα σε μια ημέρα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν συνολικά 4 απατεώνες και δυο ηλικιωμένοι συντοπίτες μας γλίτωσαν τα λεφτά τους, αφού τα χρήματα που είχαν πάρει χθες οι άλλοι δύο Βούλγαροι από Αλεξανδρουπολίτισσα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, τα βρήκαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο τους με το οποίο πήγαιναν προς Κομοτηνή για να φύγουν από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας προς την πατρίδα τους.