ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÁÑ×ÙÍ ÊÁÉ ÈÅÓÅÙÍ ÔÏÕ ÓÕÍÄÕÁÓÌÏÕ "ÐÏËÉÓ ÏËÙÍ" ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÐÏØÇÖÉÏ ÄÇÌÁÑ×Ï ÔÑÉÊÊÁÉÙÍ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ ËÁÌÐÑÏ ÊÁÖÖÅ ÌÅ ÔÇÍ ÓÕÌÌÅÔÏ×Ç ÔÏÕ ÐÑÙÇÍ ÕÐÏÕÑÃÏÕ ÓÔÁÕÑÏÕ ÌÐÅÍÏÕ.

Σταύρος Μπένος: “Προτείνω να μην γίνονται Διευθυντές στο Δημόσιο, όσοι δεν θητεύσουν στον Έβρο”!!!

Μια ρηξικέλευθη πρόταση που αφορά το νομό Έβρου και θα υποβάλλει στην Κυβέρνηση, διατύπωσε ο Σταύρος Μπένος.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», πρώην Υπουργός Πολιτισμού, Αιγαίου, υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης και επικεφαλής της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, που τώρα μετέχει στην Ειδική Επιτροπή για την ανασυγκρότηση του Έβρου, έχει δεσμούς με την περιοχή μια και η σύζυγος του είναι από το Διδυμότειχο. Μάλιστα την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στο νομό για την πρώτη συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής, διανυκτέρευσε στην Δαδιά, ενώ το ίδιο θα κάνει και στις 17 και 18 Ιανυαριου που θα έρθει για την δεύτερη συνεδρίαση, με την πρώτη μέρα να διανυκτερεύσει στο Διδυότειχο. Θέλοντας έτσι να στείλει και με αυτό τον τρόπο το συμβολικό μήνυμα.

Ο κ.Μπένος μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, αφού ο Ιανουάριος άλλωστε είναι ο επίμαχος μήνας, όπου ξεκινά η στράτευση όλων των δυνάμεων για την ανασυγκρότηση του Έβρου. Στις 18 Ιανουαρίου έχει ορισθεί, η πρώτη σύσκεψη για το 2024 της ειδικής επιτροπής , η οποία θα πραγματοποιείται κάθε μήνα στον οικισμό της Δαδιάς. Είναι ο μήνας στον οποίο θα γίνει η παρουσίαση του masterplan της δράσης αυτής.

Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει το πρόγραμμα Αριστεία για τον Έβρο που προτείνει και είναι μια ιδέα του ιδίου που δεν πρόλαβε να την εφαρμόσει όταν θήτευσε στο Υπουργείο Αιγαίου, μέσα από το οποίο η θητεία στον Έβρο θα αποτελεί έπαθλο και όχι τιμωρία.

«Θα προτείνω στην Κυβέρνηση, όπως είπε, εάν κάποιος δεν έχει θητεύσει διάστημα 3-5 χρόνων στον Έβρο , να μην μπορεί να καταλάβει θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών στο Δημόσιο .Ως εκ τούτου ο Έβρος θα είναι μια περιοχή που θα την επιζητούν οι Άριστοι.»

Ένα ακόμη όνειρο του κυρίου Μπένου είναι η μετατροπή του Έβρου σε ένα Τεχνολογικό πάρκο ξεκινώντας από τα ΚΕΠ που θεωρούνται επίτευγμα του με την προοπτική αυτά να γίνουν ολιστικά υποκαταστήματά του κράτους που για την εξυπηρέτηση των πολιτών θα φθάνουν μέχρι και το τελευταίο σπίτι του Έβρου σε συνδυασμό με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»