Πουλιλιός: “Ο Χρυσοχοίδης ανακαλεί στην Αθήνα 1.200 αστυνομικούς απ’ τον Έβρο, 1.200 οικογένειες Εβριτών” (ΒΙΝΤΕΟ)

Πουλιλιός: “Ο Χρυσοχοίδης ανακαλεί στην Αθήνα 1.200 αστυνομικούς απ’ τον Έβρο, 1.200 οικογένειες Εβριτών” (ΒΙΝΤΕΟ)

Λάβρος κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφεριάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum Fm, αναφέρθηκε στο γνωστό θέμα με την απόφαση του κ.Χρυσοχοίδη να ανακαλέσει ήδη πίσω στις υπηρεσίες τους στην Αθήνα κάποιους (7 έως τώρα) από τους αποσπασμένους αστυνομικούς της επιχείρησης “ΑΣΠΙΔΑ”, η οποία έχει εφαρμοστεί εδώ και 13 χρόνια στον Έβρο για την φύλαξη των συνόρων. Ο κ.Πουλιλιός είπε λοιπόν ότι αν βρει χρόνο από τις…βασιλόπιτες που παραβρίσκεται, θα στείλει επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πυ ανακαλεί στην Αθήνα 1.200 αστυνομικούς. Το επανέλαβε μάλιστα πολλές φορές και επέμενε, ότι πρόκειται για 1.200 αστυνομικούς που ανήκουν στην επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΑ” και βρίσκονται στον Έβρο, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά τόνισε είναι Εβρίτες.  “Δεν μπορεί 1.200 άτομα ο υπουργός να τα καλεί πίσω στην Αθήνα. Μιλάμε για 1.200 Εβρίτες που έκαναν απόσπαση από την Αθήνα και ήρθαν εδώ. Έκαναν σπίτια και οικογένειες εδώ. Μιλάμε για 1.200 οικογένειες”, τόνισε με έμφαση ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 

Όλοι βέβαια γνωρίζουν πως οι αποσπασμένοι με την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ στον Έβρο είναι περίπου 110 και ήδη ανακλήθηκαν οι αποσπάσεις των 7 εξ αυτών. Για τους άλλους υπάρχου ήδη διαμαρτυρίες από τις συνδικαλιστικές ενώσεις του Έβρου και τους βουλευτές να μείνουν, γιατί είναι από την περιοχή. Φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν είναι 1.200 που έλεγε και ξαναέλεγε ο Βαγγέλης Πουλιλιός, αφού 1.200 δεν είναι συνολικά όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις δυο Αστυνομικές Διευθύνσεις του νομού. Το φοβερό είναι ότι μαζί του συμφωνούσε και ο συνυποψήφιος στην παράταξη Τοψίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός,  που ως γνωστόν απέτυχε να εκλεγεί γιατί ήταν 12ος σε ψήφους (εκλέχθηκαν οι πρώτοι 6), αν και αποκλείεται να μην γνωρίζει ότι δεν είναι ούτε 120 οι αποσπασμένοι αστυνομικοί στον Έβρο.