Μελισσοκόμοι κατά Κελέτση: “Δεν πήραμε τίποτα, καμιά βοήθεια και μας αποκαλεί ψεύτες και μόρφωμα”; (ΒΙΝΤΕΟ)

Μελισσοκόμοι κατά Κελέτση: “Δεν πήραμε τίποτα, καμιά βοήθεια και μας αποκαλεί ψεύτες και μόρφωμα”; (ΒΙΝΤΕΟ)

-Τον  καλούμε σε δημόσιο διάλογο όπου αυτός θέλει, για δούμε ποιος λέει ψέματα και ποιος έχει δίκιο που διαμαρτύρεται

 

Πυρ και μανία με τις δηλώσεις του υψυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή Έβρου Σταύρου Κελέτση που είναι αρμόδιος για την μελισσοκομία, είναι οι μελισσοκόνοι του νομού, με αφορμή τις δηλώσεις του εναντίον τους

Οι δηλώσεις του σε τοπική ιστοσελίδα μετά την λήξη της ημερίδας για την αλιεία, στις οποίες τους αποκάλεσε ψεύτες, τον σύλλογο τους… μόρφωμα και ότι θα πρέπει πρώτα να συννενοηθούν μεταξύ τους γιατί έχουν διαφορές, τις οποίες ανέδειξε με ρεπορτάζ του το Evros-news.gr, ήταν αυτές που… έριξαν λάδι στην φωτιά. Το κλίμα για τον κ.Κελέτση είναι πολύ βαρύ όχι μόνο στους μελισσοκόμους του Έβρου αλλά και όλης της Ελλάδας και την ερχόμενη Πέμπτη 1 Φεβρουαρίιυ που θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και στην Κομοτηνή, την έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναμένονται αντιδράσεις εναντίον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Κελέτσης: “Λένε ψέματα οι μελισσοκόμοι. Ας τα βρουν πρώτα μεταξύ τους”

Ο Πρόεδρος του  του Μελισσοκομικού Συλλόγου κεντρικού Έβρου και πρώην Δήμαρχος Σουφλίου Πασχάλης Χριστοδούλου μίλησε χθες τόσο στον Maximum FM όσο και στον Status FM και δεν έκρυψε την  έντνη δυσαρέσκεια του για τον αρμόδιο για την μελισσοκομία υφυπουργό Σταύρο Κελέτση. Στηλίτευσε τους χαρακτηρισμους ψεύτες για τους μελισσοκόμους και μόρφωμα για τον σύλλογο τους και ξεκαθάρισε ότι μόνο ο Μελισσοκομικός Σύλλογος μοίρασε 75 τόνους μελισσοτροφές στο νομό, αφού από την Πολιτεία, το υπουργείο δηλαδή και την Περιφέρεια, δεν πήραν τίποτα. Δεν είχαν καμιά βοήθεια παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις, δεν έγινε καμιά συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και η μία και μοναδική με τον κ.Κελέτση στο γραφείο του στην Αλεξανδρούπολη, δεν είχε καμιά ουσία και αποτέλεσμα.

Ο κ.Χριστοδούλου προκάλεσε τον υφυπουργό Σταύρο Κελέτση σε δημόσιο διάλογο όπου αυτός επιλέξει, σε τοπικά ΜΜΕ ή στην Γενική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου κεντρικού Έβρου για εκλογή νέας διοίκησης, τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ξαναείναι υποψήφιος, αλλά εξέφρασε φόβους ότι η μελισσοκομία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και την ξηρασία σβήνει στον Έβρο. Κι αυτό θα έχει τεράτιο αντίκτυπο όχι μόνο στην παραγωγή μελιού, αλλά και στηνέλλειψη επικονίασης λόγω απουσίας μελισσών και στις αγροτικές παραγωγές. Τόνισε ότι τα 68 ευρώ αποζημίωση για τις καμένες κυψέλες ήταν από τον ΕΛΓΑ επειδή τις είχαν ασφαλισμένες οι μελισσοκόμοι πληρώνοντας, ενω το κόστος τους είναι 200 ευρώ.

Ήταν καταπέλτης κατά του Εβρίτη υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιου για την μελισσοκομία Σταύρου Κελέτση ο Πασχάλης Χριστοδούλου, εκφράζοντας την αγανάκτηση και οργή των μελισσοκόμων.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ