Δαρούσης σε υφυπουργό Τουρνά: Να αναβαθμιστεί σε Πυροσβεστική Υπηρεσία το Κλιμάκιο του Σουφλίου

Δαρούσης σε υφυπουργό Τουρνά: Να αναβαθμιστεί σε Πυροσβεστική Υπηρεσία το Κλιμάκιο του Σουφλίου

Κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ΔημήτρηςΔαρούσης του έθεσε ένα σημαντικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, του επεσήμανε την αναγκαιότητα μετατροπής του Κλιμακίου Σουφλίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και την άμεση ενίσχυση της με προσωπικό. Επίσης του έθεσε και την ανάγκη δημιουργίας Εποχιακού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Μεγάλο Δέρειο, αφού εκεί υπάρχει μια τεράστια δασώδης περιοχή και η μετάβαση των πυροσβεστικών οχημάτων όποτε παραστεί ανάγκη γίνεται με καθυστέρηση.
Εκτενής συζήτηση έγινε μεταξύ του Αντιδημάρχου Σουφλίου και του κ.Τουρνά και για την ανάγκη δημιουργίας νεων κτηριακών εγκαταστάσεων στο Σουφλί για την στέγαση του Κλιμακίου. Ο κ.Δαρούσης τόνισε στον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ότι μια περιοχή όπως ο δήμος Σουφλίου με τόσο μεγάλη δαδική έκταση και φυσικά το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης, όσο απέμεινε μετά και την περσινή καταστροφική πυρκαγιά, δικαιούται να έχει μια Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενισχυμένη μάλιστα με προσωπική και μέσα, προκειμένου να μην ζήσουμε και πάλι καταστάσεις του περασμένου καλοκαιριού.