ΕΠΣ Έβρου: Στον τελικό του Κυπέλλου προκρίθηκαν σήμερα Ορέστης και Εθνικός Αλεξανδρούπολης

ΕΠΣ Έβρου: Στον τελικό του Κυπέλλου προκρίθηκαν σήμερα Ορέστης και Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ο Ορέστης Ορεστιάδας και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι το ζευγάρι του φετινού τελικού της ΕΠΣ Έβρου, μετά τους σημερινούς ημιτελικούς όπου απέκλεισαν Αλεξανδρούπολη FC και Α.Ο.Νεοχωρίου αντίστοιχα.

Στην Ορεστιάδα οι γηπεδούχοι της Γ’ εθνικής με την λευκή ισοπαλία που έφεραν “σφράγισαν” το “εισιτήριο” για τον τελικό, μετά τη νίκη τους 2-1 στο πρώτο ματς της Αλεξανδρούπολης, ενώ το “Φώτης Κοσμάς” ο Εθνικός χρειάστηκε και παράταση για να ανατρέψει την ήττα με 1-0 στον πρώτο αγώνα του Νεοχωρίου και επικρατώντας τελικά 2-0 προκρίθηκε.

Σε ένα παιχνίδι με πολλά φάουλ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός στον αγώνα, ο Ορέστης δεν απειλήθηκε και πήρε την πρόκριση σε ακόμα έναν τελικό και τρίτο συνεχόμενο!
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι του Νίκου Ουσταμπασίδη προσπάθησαν με πολλούς τρόπους να επιτεθούν κερδίζοντας πολλά φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα με κάποια από αυτά κατάφερε να απειλήσουν δύο φορές.
Πιο συγκεκριμένα στο στο 30′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Οτέμπερη, ο Γκιντίδης έπιασε δύσκολη κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.
Εφτά λεπτά αργότερα (37′) ο Οτέμπερης εκτέλεσε απευθείας ένα ακόμα φάουλ από τα πολλά που κέρδισε με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ορέστης πίεσε ακόμα περισσότερο για το γκολ που θα απλοποιούσε την υπόθεση της πρόκρισης.
Στο 72′ ο Τηλέγραφος με ατομική προσπάθεια βρέθηκε σε θέση βολής με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει την μπάλα.
Στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στην κανονική διάρκεια με  γκολ του Παπαδάκη. Οι δυο ομάδες πήγαν στην παράταση και εκεί ένα γκολ του Λημνιού έδωσε στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου.
Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια όπου η ομάδα μας και ο Εθνικός θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι στον τελικό του θεσμού. Η τελευταία ήταν το 2014, με τον Εθνικό τότε να είναι ο νικητής επικρατώντας 1-0. Όμως αξίζει να αναφερθεί ότι την τελευταία φορά που ο Ορέστης κατέκτησε το Κύπελλο, δηλαδή το 2004, το είχε πράξει κόντρα στον Εθνικό, επικρατώντας με 3-1 στην παράταση.
Τέλος άξιο αναφοράς είναι ότι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για ην απώλεια που του πατέρα του αθλητή μας Παύλου Σταματόπουλου.