Αλεξανδρούπολη: Βρεφονηπιοκόμος έκλεινε τα παιδάκια στην αποθήκη του Σταθμού!!! – Απομακρύνθηκε άμεσα, ανάστατοι οι γονείς

Αλεξανδρούπολη: Βρεφονηπιοκόμος έκλεινε τα παιδάκια στην αποθήκη του Σταθμού!!! – Απομακρύνθηκε άμεσα, ανάστατοι οι γονείς

Ανάστατοι είναι οι γονείς παιδιών Βρεφονηπιακού Σταθμού της Αλεξανδρούπολης, από την συμπεριφορά στα μικρά παιδιά ηλικίας 3 χρόνων, μιας από τις Βρεφονηπιοκόμους.

Η μόνιμη και επί πολλά χρόνια εργαζόμενη στον συγκεκριμένο Βρεφονηπιακό Σταθμό του δήμου Αλεξανδρούπολης, έκλεινε τα μικρά παιδάκια σε αποθήκη όταν αυτά ήταν ζωηρά ή ενοχλούσαν τα άλλα παιδιά για να… ηρεμήσουν όπως υποστηρίζει.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα 3χρονο κοριτσάκι είπε στον πατέρα του πως “η κυρία” το έκλεισε στην αποθήκη, έσβησε τα φώτα και ασφάλισε την πόρτα. Όπως είναι φυσικό, αυτός ανησύχησε έντονα, ενημέρωσε την σύζυγο του και μαζί πήγαν την επόμενη ημέρα στον Βρεφονηπιακό σταθμό για να διαπιστώσουν αν όσα τους είπε η κορούλα τους ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Βρεφονηπιοκόμος τα επιβεβαίωσε και υποστήριξε πως το έκανε προκειμένου κάποια παιδάκια που ήταν πολύ ζωηρά να ηρεμήσουν. Η Βρεφονηπιοκόμος δηλαδή, που είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας των βρεφών και των νηπίων αλλά και για την ομαλή ανάπτυξη τους, μόνο αυτό φαίνεται πως δεν έκανε.

Οι δυο γονείς διαμαρτυρήθηκαν στην Διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού που δήλωσε άγνοια των όσων συνέβαιναν και ειδοποίησε αμέσως τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ηλία Δαστερίδη. Με την σειρά του εκείνος ενημέρωσε τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, που ζήτησε να βρεθούν στο γραφείο του άμεσα οι γονείς και να συζητήσουν για το τι ακριβώς συνέβη. Όταν άκουσε όσα του ανέφεραν, ξεκαθάρισε πως βρίσκεται στο πλευρό τους, η υπόθεση δεν πρόκειται να… κουκουλωθεί και προχώρησε άμεσα στην απομάκρυνση της συγκεκριμένης Βρεφονηπιοκόμου από τα καθήκοντα της στον Σταθμό. Απομακρύνθηκε με απόφαση του δημάρχου και η δεύτερη υπεύθυνη στο συγκεκριμένο τμήμα του Σταθμού και τα παιδάκια μοιράστηκαν στα υπόλοιπα τμήματα του.

Το ζήτημα έγινε γνωστό και στους υπόλοιπους γονείς που δικαιολογημένα αναστατώθηκαν, συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν το πρόβλημα που προέκυψε, ενώ από τις κουβέντες που είχαν με τα παιδιά τους και άλλα νήπια επιβεβαίωσαν πως αυτή η “δασκάλα” τους έκλεινε στην αποθήκη, έσβηνε τα φώτα και κάποια είπαν πως τα έδενε σε μια καρέκλα. Έτσι απευθύνθηκαν σε δικηγόρο και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ηλία Δαστερίδη, ενημερώνοντας τους για όλα. Εκείνοι από την πλευρά τους έκαναν γνωστό ότι η συγκεκριμένη μόνιμη υπάλληλος αλλά και η συνάδερφος της στο ίδιο τμήμα απομακρύνθηκαν άμεσα και από κοινού θα συντονίσουν τις προσπάθειες τους για να ξεκαθαρίσει πλήρως η αυτή υπόθεση.

Ο κ.Ζαμπούκης κάλεσε μάλιστα την Βρεφονηπιοκόμο να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για όσα καταγγέλεται και αυτή σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχθηκε πως έκλεινε τα νήπια 3 ετών στην πλειοψηφία τους στο μικρό αποθηκάκι 2χ2 μέτρων, αποκαλώντας το “δωμάτιο αποσυμπίεσης”.