Έβρος: Ουρές χιλιομέτρων στα τελωνεία Κήπων, Καστανεών, λόγω επιστροφής χιλιάδων Τούρκων επισκεπτών

Έβρος: Ουρές χιλιομέτρων στα τελωνεία Κήπων, Καστανεών, λόγω επιστροφής χιλιάδων Τούρκων επισκεπτών

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν χθες βράδυ στα τελωνεία των Κήπων και των Καστανεών, λόγω της επιστροφής χιλιάδων Τούρκων επισκεπτών, που όλη την εβδομάδα βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στον Έβρο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Τα γνωστά διαχρονικά προβλήματα και οι ελλείψεις που υπάρχουν στους δυο συγκεκριμένους Συνοριακούς Σταθμούς προς Τουρκία, αλλά και ο τεράστιος αριθμός Τούρκων που ήρθαν όλες τις προηγούμενες ημέρες λόγω της θρησκευτικής τους εορτής και της άδειας που τους έδωσε η κυβέρνηση Ερντογάν, γιγάντωσαν το πρόβλημα. Έτσι σχηματίστηκαν ουρές που στους Κήπους έφταναν και τα 7 χιλιόμετρα στην Εγνατία Οδό και στις Καστανιές στα 5 χιλιόμετρα.

Βέβαια, ακόμα και στην χώρα μας όταν υπάρχουν μαζικές έξοδοι και στη συνέχεια είσοδοι σε πόλεις, παρατηρούνται ουρές (π.χ.Χαλκιδική-Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι), πόσο μάλλον όταν σε Κήπους και Καστανιές υπάρχει έλλειψη προσωπικού κιαι υλικοτεχνικής υποδομής για να εξυπηρετηθούν πολίτες μια τρίτης χώρας, λόγω και της γραφειοκρατίας εξαιτίας της συνθήκης Σέγκεν.

 “Απόβαση” των Τούρκων στην Αλεξανδρούπολη

Ιδιαίτερα στην Αλεξανδρούπολη, από το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά και ολόκληρη την εβδομάδα που διανύουμε, παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο από την παρουσία χιλιάδων Τούρκων επισκεπτών. Πραγματική “απόβαση” έκαναν στην πρωτεύουσα του Έβρου, αλλά κινήθηκαν και σε άλλες περιοχές του νομού μας. Οι επιχειρήσεις εστίασης, ταβέρνες, εστιατόρια, αλλά και τα καφέ ήταν γεμάτα και έκαναν… χρυσές δουλειές. Στον δρόμο παντού παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ ξενοδοχεία αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια με το Airbnb ήταν γεμάτα.

Επίσης, κυρίως τα πολυκαταστήματα ηλεκτρικών ειδών και παιχνιδιών στην Αλεξανδρούπολη, γέμισαν με Τούρκους πελάτες. Όπως λένε μάλιστα οι επιχειρηματίες της εστίασης, αυτή την εβδομάδα βρέθηκαν στην πόλη και Τούρκοι που δεν έρχονται και τόσο συχνά τα Σαββατοκύριακα κυρίως.