Αλεξανδρούπολη: Πρώτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ ο μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Θάνος Ταλιαντζής

Αλεξανδρούπολη: Πρώτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ ο μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Θάνος Ταλιαντζής

Ο μαθητής της Β’ Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, Θάνος Ταλιαντζής, κατέκτησε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ατόμων με αναπηρία, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου 2024.

Αγωνιζόμενος με την ομάδα ΑΣ ΑΜΕΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ», κατέκτησε την πρώτη θέση στα 50 και 100 μέτρα ελεύθερο, καθώς και στα 100 μέτρα ύπτιο και 100 μέτρα πεταλούδα, σημειώνοντας νέα πανελλήνια ρεκόρ εφήβων. Ξεκινώντας την κολύμβηση σε ηλικία μόλις τριών ετών, για θεραπευτικούς λόγους και αποκατάσταση της κινητικής του αναπηρίας, κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν πρωταθλητή Ελλάδος στην κατηγορία του (S8), συγκεντρώνοντας πολλούς τίτλους και πανελλήνια ρεκόρ παίδων, εφήβων και ανδρών.

Αποτελεί έναν πραγματικό μαχητή της ζωής, ο οποίος έχει μάθει από μικρή ηλικία να παλεύει και να αγωνίζεται χωρίς να παραδίδεται ποτέ. Ακόμη και με ένα καθημερινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει διάβασμα, φυσικοθεραπείες, μυϊκή ενδυνάμωση και πολλά χιλιόμετρα στην πισίνα, συνεχίζει να αγωνίζεται με αποφασιστικότητα. Στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται η προπονήτρια του, κ. Γιώτα Αθανασίου, η οποία αφιερώνει πολύ χρόνο για την εξέλιξή του.

Ο στόχος του είναι η συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, ενώ το μεγάλο του όνειρο είναι η συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Los Angeles του 2028. Του ευχόμαστε υγεία και επιτυχία στην πραγματοποίηση των ονείρων του!