Χ.Τοψίδης: Φέτος δεν μπορούν να μπουν Σαμοθράκη, Θάσος στην βίζα express για Τούρκους

Χ.Τοψίδης: Φέτος δεν μπορούν να μπουν Σαμοθράκη, Θάσος στην βίζα express για Τούρκους

Η επέκταση του μέτρου της ειδικής επταήμερης τουριστικής βίζας εξπρές μετά από τα πέντε νησοά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο και σε άλλα πέντε από 30 Απριλίου και συγκεκριμένα σε Λήμνο, Καστελόριζο, Σύμη, Κάλυμνο και Λέρο, άφησε εκτός και πάλι Σαμοθράκη και Θάσο, τα δυο νησιά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Θέμα που ανέδειξε εδώ κα αρκετές ημέρες πρώτο το Evros-news.gr, με τους Τούρκους τουρίστες να πολλαπλασιάζονται εντυπωσιακά με την εφαρμογή του μέτρου στα συγκεκριμένα νησιά, αφήνοντας πολλά χρήματα. Θυμίσαμε ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης είχε δηλώσει καιρό πριν και μετά τη συνάντηση με τον ομόλογο του από το Βόρειο Αιγαίο Κώστα Μουτζούρη στην Αλεξανδρούπολη, πως θα γίνουν προσπάθειες να συμπεριληφθούν και τα δυο νησιά, Μιλώντας όμως για το θέμα αυτό στο ENA Channel  της Καβάλας, ο κ.Τοψίδης ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στην φετινή τουριστική περίοδο για Σαμοθράκη και Θάσο. Αν και δήλωσε ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα σκέφτεται να το θέσει ξανά σε υπουργούς και Πρωθυπουργό, έδειξε να μην γνωρίζει καλά τι ακριβώς ισχύει για την συγκεκριμένη βίζα, τις παραμέτρους και τις λεπτομέρειες εφαρμογής της. Επικαλέστηκε τα προβλήματα που υπάρχουν και τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν προκειμένου να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο και το απέκλεισε για φέτος.

Συγκεκριμένα ανέφερε την ανάγκη ύπαρξης τελωνείων στα δυο νησιά και επίσης, η εφαρμογή της βίζας διάρκειας 7 ημερών (και όχι 48 ωρών που είπε λανθασμένα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ), απαιτεί απ’ ευθείας ακτοπλοϊκά δρομολόγια των νησιών με τα τουρκικά παράλια. Κάτι που δεν ισχύει πάντως για την Λήμνο, αφού δεν υπάρχει σύνδεση κατ’ ευθείαν με την Τουρκία και οι τουρίστες θα φτάνουν στο συγκεκριμένο νησί μέσω Λέσβου.

Από την στιγμή λοιπόν που αρχές Ιουνίου ξεκινάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με την Σαμοθράκη, γιατί κατά τον ίδιο τρόπο να μην μπορούν όσοι Τούρκοι παίρνουν την βίζα εξπρές 7 ημερών, να έρχονται και στην Σαμοθράκη τουλάχιστον ή και στην Θάσο με την γραμμή που την συνδέει με την Μυτιλήνη; Εξάλλου, ακόμα και στα… κρυφά αν θέλει κάποιος Τούρκος που βρίσκεται με την συγκεκριμένη βίζα στην Λήμνο να έρθει στην Σαμοθράκη, μπορεί να το κάνει. Γιατί να μην γίνεται λοιπόν νόμιμα; Είναι τόσο περίπλοκο που ο Χριστόδουλος Τοψίδης στις δηλώσεις του το απέκλεισε για φέτος; Κι επίσης δεν γνώριζε ότι η βίζα εξπρές των 7 ημερών ισχύει για όλο τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΨΙΔΗ ΣΤΟ ENA Channel