Πως μπορείτε να πάτε και να επιστρέψετε από Βουλγαρία – “Άνοιξε” χθες ο σταθμός Νυμφαίας

Πως μπορείτε να πάτε και να επιστρέψετε από Βουλγαρία – “Άνοιξε” χθες ο σταθμός Νυμφαίας

Aπό χθες Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ως τις 30 του μηνός, άνοιξε πιλοτικά ο μεθοριακός σταθμός Νυμφαίας στην Ροδόπη και μπορούν πλέον από εκεί να πηγαίνουν και οι Έλληνες προς την Βουλγαρία.

Το άνοιγμα βέβαια έγινε για τους εισερχόμενους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βούλγαροι και Ρουμάνοι είναι φυσικά μέσα σε αυτούς), των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σερβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ, οι οποίοι δεν υποχρεώνονται πλέον σε καραντίνα.
Έτσι είναι δυνατή και η είσοδος στη Βουλγαρία από την Ελλάδα δια του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, για πρόσωπα που έχουν αρνητικό μοριακό τεστ και το οποίο διενεργήθηκε εντός των προηγούμενων 72 ωρών, και έχουν συμπληρώσει σχετικώς την ηλεκτρονική φόρμα https://travel.gov.gr. Για την επανείσοδο τους στην Ελλάδα, ισχύουν προς το παρόν τα προαναφερθέντα. Δηλαδή: 
Σε εφαρμογή Kοινής Yπουργικής Aπόφασης που δημοσιεύθηκε στο κυριακάτικο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Τεύχος Β 1581/18.04.2021) επιτρέπεται η είσοδος στην Επικράτεια μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου της Νυμφαίας, για πρόσωπα, τα οποία:
  • είτε έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, και φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ,
  • είτε έχουν λάβει το εμβόλιο και έχουν παρέλθει 14 μέρες τουλάχιστον.

Περαιτέρω, υποβάλλονται και σε rapid test στο συνοριακό σημείο ελέγχου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Η διέλευση των πολιτών από το συνοριακό σημείο, κι εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, θα ισχύει καθημερινά από τις 07:00 πμ έως τις 11:00 μμ.

Τσώνης: Οι προσπάθειες μας έφεραν αποτέλεσμα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας ΑΜΘ Θανάσης Τσώνης, που εδώ και πολύ καιρό… πάλεψε το συγκεκριμένο ζήτημα και έθετε συνέχεια στους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Τουρισμού αλλά και αυτό της Πολιτικής Προστασίας, την αναγκαιότητα να ανοίξουν οι δίοδοι από τη Νυμφαία αλλά και το Ορμένιο, έκανε την εξής δήλωση:

“Το άνοιγμα του τουρισμού είναι μια μεγάλη πρόκληση και το αναμένουμε στις 14 Μαΐου. Ωστόσο, άρχισαν να λειτουργούν πιλοτικά, σε ένα πιο διευρυμένο πλαίσιο αναφορικά με την είσοδο τουριστών στη χώρα, δύο πύλες εισόδου: του Προμαχώνα και της Νυμφαίας.

Ηγήθηκα μιας προσπάθειας να συμπεριληφθεί και η χερσαία πύλη της Νυμφαίας στον σχεδιασμό, καθώς αυτό ήταν αίτημα όλων των φορέων και επαγγελματιών του κλάδου και αισθάνομαι ικανοποιημένος από την έκβαση αυτής της προσπάθειας.

Θα ήθελα όμως να επισημάνω το εξής: το άνοιγμα των συνόρων δεν είναι δική μας αρμοδιότητα και δεν έρχεται πριν από την πάγια θέση μας να διαφυλάξουμε το ύψιστο αγαθό της υγείας. Σκοπός, στόχος και επιθυμία μας είναι πρωτίστως να έχουμε υγειονομικά δεδομένα που θα μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς και με αυτό ως αφετηρία να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση της τουριστικής σεζόν.

Όλοι είμαστε κουρασμένοι, όλοι έχουμε φτάσει στα όρια των αντοχών μας ΑΛΛΑ πολλές φορές ο αγώνας κρίνεται στο νήμα. Για αυτό συνεχίζουμε με προσοχή και υπευθυνότητα, μέχρι να βγούμε νικητές.