Έβρος: Οι αριστερές οικογένειες Μαλτέζου (ΣΥΡΙΖΑ), Τρέλλη (ΚΚΕ) ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ επένδυσης φωτοβολταϊκών 50 εκατ. ευρώ!!!

Έβρος: Οι αριστερές οικογένειες Μαλτέζου (ΣΥΡΙΖΑ), Τρέλλη (ΚΚΕ) ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ επένδυσης φωτοβολταϊκών 50 εκατ. ευρώ!!!

Ενώνουν  δυνάμεις και ως συνέταιροι στην “Ενεργειακή Κοινότητα Αειφορία Έβρου”, ετοιμάζονται να υλοποιήσουν επένδυση η οποία θα κοστίσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ, δυο πολύ γνωστές οικογένειες αριστερών του νομού Έβρου, που έχουν μάλιστα και πολιτική δράση.

Η οικογένεια του αποτυχόντα υποψήφιου βουλευτή Έβρου με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 Μενέλαου Μαλτέζου, αλλά και η οικογένεια του περιφερειακού συμβούλου ΑΜΘ και υποψήφιου με το ΚΚΕ Χρήστου Τρέλλη, μετέχουν στην “ΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΒΡΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ”, μαζί με άλλους από τον Έβρο. Μαζί τους και άλλη μια αριστερή οικογένεια, αυτή του Αδάμ Ριζούδη που ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τις παρατάξεις του ΚΚΕ το 2014 και το 2019, συμμετέχει επίσης στην ίδια πανάκριβη επένδυση. Θέλουν σύμφωνα με πληροφορίες, να δημιουργήσουν ένα Πάρκο Φωτοβολταϊκών συνολικής έκτασης πάνω από 1.000 στρέμματα, σε περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Έβρου και Ροδόπης, με το κόστος όπως είπαμε να ξεπερνάει τα 50 εκατ. ευρώ.

Για την επένδυση αυτή, που εντάσσεται στις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), υπέβαλλαν κοινό αίτημα στον ΑΔΜΗΕ ως “ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ” στην “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΕΒΡΟΥ” όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αίτηση τους η οποία υποβλήθηκε 21 Δεκεμβρίου 2020, τέσσερις ενεργειακές κοινότητες από τον Έβρο και την Ροδόπη. Θα δημιουργήσουν και υποσταθμό για το ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγουν, ο οποίος αναμένεται να κοστίσει πάνω από 3 εκατ. ευρώ, ενώ η ισχύς αυτού του Φωτοβολταίκού Πάρκου άνω των 1.000 στρεμμάτων, θα είναι 73,104 MW. Πρόκειται για τις:

  • ΕΚ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΕΒΡΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  • ΑΣ/ΕΚ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  • ΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΒΡΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  • ΕΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ SUNRISE ENERGY ΣΥΝ.Π.Ε.

Όπως επισημάναμε, στην “Ενεργειακή Κοινότητα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΒΡΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ”, μετέχουν οι γνωστές αριστερές οικογένειες των Μενέλαου Μαλτέζου και Χρήστου Τρέλλη. Σε μια αγαστή συνεργασία δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, που μπορεί τα στελέχη τους να τα χωρίζουν ιδεολογικές διαφορές, αλλά όταν πρόκειται για… δουλειές, όλα αυτά ξεχνιούνται. Για την οικογένεια Μαλτέζου, ο οποίος θυμίζουμε απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής Έβρου το 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια παρατεταμένη προεκλογική καμπάνια, μετέχουν στην συγκεκριμένη Ενεργειακή Κοινότητα:

  • ο γιος του Φώτης Μαλτέζος,
  • η κόρη του Χρύσα Μαλτέζου
  • η σύζυγος του Ευαγγελία Κοσμαδάκη, που είναι Διευθύντρια της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου
  • και η Μυρσίνη Μαλτέζου, που δεν γνωρίζουμε αν είναι αδερφή του ή κάποια ανιψιά του.

Το γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ Χρήστος Τρέλλης, έχει ως γνωστόν γραφείο το οποίο ασχολείται μεταξύ άλλων και με αιτήσεις αγροτών (και όχι μόνο) για συμμετοχή και χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. Μπορεί στα λόγια το ΚΚΕ να… βρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το κορυφαία στέλεχος του στην περιοχή μέσα από αυτά έχει σημαντικά έσοδα καταρτίζοντας τους φακέλους για τους αγρότες και όχι μόνο. Στην Ενεργειακή Κοινότητα λοιπόν, ως Συνέταιροι με την οικογένεια του Μενέλαου Μαλτέζου, μετέχουν από την οικογένεια Τρέλλη:

  • Ο ίδιος ο Χρήστος Τρέλλης
  • Η σύζυγος του Φανή Τρέλλη (διετέλεσε και δημοτική σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με την  παράταξη του Σάββα Δευτεραίου που υποστηρίζει το ΚΚΕ)
  • Οι δυο γιοι τους Απόστολος και Ιωάννης Τρέλλης

Δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει και κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και πόση μπορεί να είναι αυτή, αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο ποσό θα το καταβάλλουν οι συμμετέχοντες. Αναλογικά δηλαδή όσοι μετέχουν στις 4 Ενεργειακές Κοινότητες από Έβρο και Ροδόπη που είναι συνολικά 91 άτομα. Κάθε Ενεργειακή Κοινότητα δηλαδή θα πάρει μέρος με πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Πολλά χρήματα, αλλά φαίνεται ότι οι οικογένειες των αριστερών Μενέλαου Μαλτέζου και Χρήστου Τρέλλη… τον έχουν τον τρόπο τους. Άλλωστε ο κ.Μαλτέζος διαθέτει ένα από τα κορυφαία Λογιστικά Γραφεία στην Αλεξανδρούπολη, με πάρα πολλά έσοδα κάθε χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΒΡΟΥ