Οι Καππαδόκες βρέθηκαν στην Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη. Εκδήλωση απόψε στην Καππαδοκική Εστία

Οι Καππαδόκες βρέθηκαν στην Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη. Εκδήλωση απόψε στην Καππαδοκική Εστία

Συγκινητικές στιγμές έζησαν οι Καππαδόκες και του Έβρου, κατά την πρόσφατη τριήμερη επίσκεψη τους την Βασιλεύουσσα, την Πόλη των Πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, στο ταξίδι που έκαναν με την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων. Κοιρυφαία στιγμή φυσικά ήταν η συνάντηση τους με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους κια γνωστό οδοντίατρο της Αλεξανδρούπολης Φάνη Ισακίδη, πέρασαν ένα τριήμερο με άρωμα, γεύσεις και αναμνήσεις. Μοναδικές ήταν οι στιγμές από την επίσκεψη και την συνανστροφή με τους τελευταίους Κωνσταντινουπολίτες τρόφιμους στο Γηροκομείο Μπαλουκλί, αλλά και στην κατανυκτική θεία Λειτουργία στο Φανάρι.

Κορυφαία στιγμή ασφαλώς η ακρόαση όλης της ομάδας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όπου είχαν όλοι την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές εν λόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Εκδήλωση απόψε με ομιλητή τον κ.Σιδηρά στην Καππαδοκική Εστία

Θεολογική και ιστορική ιχνηλασία στα πρόσωπα και τα γεγονότα του Αγίου Δωδεκαημέρου μέσα από την Ορθόδοξη Εικονογραφία”, διοργανώνουν ο Σύλλογος Καππαδοκών Ν. Εβρου”Οι τρεις Ιεράρχες” σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Ομιλο Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην Καππαδοκική Εστία

Ομιλητής: Ιωάννης Σιδηράς.Μια όμορφη εκδήλωση μέσα στο πνεύμα των ημερών που περιμένουμε.