Λαμπάκης: Αντιδρούν στην πεζοδρόμηση της Κύπρου όσοι έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα

Λαμπάκης: Αντιδρούν στην πεζοδρόμηση της Κύπρου όσοι έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα

Αποφασισμένος να προχωρήσει όχι μόνο στην πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου όπου ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που υπάρχουν από πολλές πλευρές, αλλά και σε ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της Αλεξανδρούπολης, δήλωσε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Σε δηλώσεις του στο πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM, ο κ.Λαμπάκης ήταν κατηγορηματικός: “Εγώ δεν θα κάνω πίσω στην πεζοδρόμηση όλου του παλιού κέντρου, από την Κουνοτουριώτη, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Δεν μπορώ να αρχίσω από την Κουντουριώτη μέχρι την Ακαδημία και να εξαιρέσω την Κύπρου. Η Κύπρου είναι η πιο εμβληματική οδός. Και βέβαια 7 συγκοινωνιολόγοι οι οποίοι πληρώθηκαν απ’ τις τσέπες των δημοτών, επί δυόμισι χρόνια κάναν τις μετρήσεις τους, κάναν τις συγκρίσεις τους και αποφάσισαν”.

-Οι δημότες δεν θέλησαν ποτέ να κλείσει αυτός ο δρόμος τον ρώτησε ο Δημήτρης Κολιός

“Όχι αγαπητέ. Κάνεις λάθος. Υπήρξε μια μεθοδευμένη κίνηση από συγκεκριμένα συμφέροντα ανθρώπων εκεί κοντά, οι οποίοι πολέμησαν αυτό από την αρχή. Δεν αντιλαμβάνεστε ποιοί; Αυτοί που έχουν επιχειρηματικά συφέροντα εκεί κοντά”.

Δηλαδή ΟΛΑ, Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος έχουν συμφέροντα. Αυτοί που είπαν ότι δεν πρέπει να γίνει;

“Ποιό Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος; Αυτοί που αγωνιούν για την πόλη, θα αγωνιούν πάντα, όχι μόνο σε μια στιγμή.”.

-Δηλαδή οι ταξιτζήδες σας είπαν παιδιά κλείστε την; 

“Οι ταξιτζήδες όταν θα αντιληφθούν, όσοι ταξιτζήδες, ότι αυτό είναι θέσφατο και ότι δεν μπορούμε να έχουμε μερική πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου, θα καταλάβουν τί σημαίνει αυτό. Γιατί και τα αυτοκίνητα που κινούνται τώρα μέσα στα κομμάτια του ιστορικού κέντρου τα οποία δεν είναι πεζοδροημένα, είναι ελάχιστα.

Πέντε δημόσιες συνεδριάσεις και άλλες τόσες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, κανένας δεν ατέδρασε. Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι πρέπει να εξαιρεθεί η Κύπρου από την πεζοδρόμηση. Αυτοί που λένε ότι δεν μπορούν να πάνε στο λιμάνι, ανάθεμα με αν έστριψαν έστω και μια φορά από την Κύπρου δεξιά για το λιμάνι. Θα πάνε από την Τζαβέλα, από την Καραολή Δημητρίου”.