Ï 38÷ñïíïò Ôïýñêïò ÌïõóÜ Áëåñßê ïäçãåßôáé áðü áóôõíïìéêïýò óôá äéêóôÞñéá ÏñåóôéÜäáò ôçí ÐÝìðôç 3 ÌáÀïõ 2018, Ï Ôïýñêïò óõíåëÞöèç ôçí ÔåôÜñôç áðü Ýëëçíåò óôñáôéþôåò ðïõ ðåñéðïëïýóáí óôïí ¸âñï, üôáí ìðÞêå ìå óêáðôéêü ìç÷Üíçìá ðáñÜíïìá óôéò ÊáóôáíéÝò.
(EUROKINISSI)

Επιστρέφει στην Τουρκία ακόμα και ως την Κυριακή, ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές

Ακόμα και μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή δηλαδή, μπορεί να επιστρέψει στην Τουρκία ο 38χρονος Τούρκος Μουσά Αλερίκ που συνελήφθη χθες για παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος, μετά την σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας.

Κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετή αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και διατάχθηκε η διοικητική του απέλαση, επειδή όμως ήδη του κοινοποοιήθηκε η δικαστική απόφαση, το δικηγορικό γραφείο του Χρήστου Καπετανίδη που ανέλαβε και την υπεράσπιση του, ξεκίνησε άμεσα τις διαδικασίες για την επιστροφή του στην Αδριανούπολη. Εκεί, που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι βρίσκονται αιχμάλωτοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της πόλης από την 1η Μαρτίου, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί μετά την σύλληψη τους για παράνομη είσοδο στην Τουρκία. Αν και σε παρόμοιες περιπτώσεις οι διαδικασίες μπορεί να κρατήσουν έως και μια εβδομάδα, στην συγκεκριμένη υπόθεση ο 38χρονος αναμένεται να επιστρέψει στην πατρίδα του πολύ νωρίτερα.

Ζήτησε να μείνει σε ξενοδοχείο μέχρι να απελαθεί στην Τουρκία

Ασκήθηκε ήδη έφεση κατά της απόφασης, ενώ ο Τούρκος υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης επέστρεψε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, όπου θα παραμείνει μέχρι να απελαθεί. Ο ίδιος και η υπεράσπιση του, ζήτησαν μάλιστα να μείνει σε ξενοδοχείο, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας. Να επισημάνουμε πάντως ότι ο εκσκαφέας που οδηγούσε ο Αλερίκ κατασχέθηκε, ενώ όπως αποδείχθηκε στην διάρκεια της δίκης, δεν υπήρχαν και τα έγγραφα για να αποδειχθεί πως ανήκε στον Δήμο Αδριανούπολης. Ο Αλερίκ είχε για λίγο συζήτηση και με τον Τούρκο Πρόεξνο Κομοτηνής, ο οποίος παραβρέθηκε στην δίκη στα δικαστήρια της Ορεστιάδας.

Ο δικηγόρος του Χρήστος Καπετανίδης, πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ορεστιάδας,  έκανε λόγο για ένα «ατυχές περιστατικό», υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε δόλος από τον πελάτη του, ξεκαθαρίζοντας πως η περίπτωση του Αλερίκ δεν έχει καμία σχέση με αυτή των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Απλά μπερδεύτηκε και μπήκε για λίγο στο ελληνικό έδαφος, επειδή δεν είχε ξαναβρεθεί στην περιοχή. Τόνισε επίσης ότι δόθηκε μεγαλύτερη έκταση στην υπόθεση αυτή, λόγω του κλίματος που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών μετά την σύλληψη και την κρ΄τηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.