Στο πλευρό του μειονοτικού υποψήφιου δημάρχου Ιάσμου Ο.Μουμίν ο Τοψίδης. Έντονη δυσφορία στο χριστιανικό στοιχείο

Στο πλευρό του μειονοτικού υποψήφιου δημάρχου Ιάσμου Ο.Μουμίν ο Τοψίδης. Έντονη δυσφορία στο χριστιανικό στοιχείο

Στο πλευρό του μειονοτικού υποψηφίου δημάρχου Ιάσμου και νυν περιφερειακού συμβούλου ΑΜ-Θ Οντέρ Μουμίν, που χθες βράδυ πραγματοποίησε την πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, δείχνοντς ουσιαστικά ότι κινείται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ.Τοψίδης, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει την κάθοδο του στις περιφερειακές εκλογές του Μαίου 2019 την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, συνοδευόταν από τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου Κώστα Εξακουστό και τους περιφερειακούς συμβούλους Ξάνθης Μιχάλη Αμοιρίδη και  Ιρφάν Χατζηγκενέ. Οι τρεις τους φέρονται ως πιθανοί υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο Τοψίδη, ενώ τους ενώνει η έντονη αντιπαλότητα τους προς το νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ο οποίος έχει πάρει το χρίσμα και την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Η παρουσία Τοψίδη όμως στην συγκέντρωση του Οντέρ Μουμίν, ενός πολύ σκληρού στελέχους της μουσουλμανικής μειονότητας, ο οποίος είναι γνωστό πως έχει καλές σχέσεις και με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, προκάλεσε την έντονη δυσφορία του χριστιανικού στοιχείου στον Ίασμο και όλη την γύρω περιοχή. Γιατί ο Μουμίν θα είναι αντίπαλος στις δημοτικές εκλογές όχι μόνο του νυν δημάρχου Καδή Ισμέτ, αλλά και του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κυριάκου Αμούτζα, ο οποίος εκπροσωπεί κυρίως το χριστιανικό στοιχείο και προσπαθεί να ξανακερδίσει τον δήμο.

Βέβαια, τους Μουμίν, Τοψίδη, Αμοιρίδη, Εξακουστό και Χατζηγκενέ που φωτογραφήθηκαν μαζί, συνδέει η έντονη αντίθεση κατά του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου που θα είναι εκ νέου υποψήφιος με χρίσμα της Ν.Δ. Παρόμοιες κινήσεις όμως, μάλλον δεν κάνουν καλό στον Εβρίτη Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, αφού μπροστά στην… ψηφοθηρία, παραβλέπει κάποια άλλα θέματα που ενοχλούν πολύ κόσμο.