ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Χάθηκε η… λογική στα δημοτικά πράγματα της Αλεξανδρούπολης. Θα χρειαστούμε ψυχίατρο

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Χάθηκε η… λογική στα δημοτικά πράγματα της Αλεξανδρούπολης. Θα χρειαστούμε ψυχίατρο

Δεν πλήττουμε ούτε αυτή την εβδομάδα, όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις και έτσι αναμένεται να πάει ως το τέλος της κυριολεκτικά, μια και την Κυριακή αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του για Περιφερειάρχης ο Τάκης (έτσι τον λέω μια ζωή που είναι φίλος μου) Τοψίδης.

Προσπαθώ να έχω καθαρό μυαλό, όπως αυτό που δήλωσε από την Γερμανία (οι Γερμανοί είναι τώρα φίλοι του και τους… προσκυνάει) ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το καλοκαίρι του 2015 πήρε την σωστή απόφαση. Τότε που έκανε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, μεγαλύτερη και από αυτές που κάνει συχνά ο Βαγγέλης Λαμπάκης και μετέτρεψε το ΟΧΙ του 61% του ελληνικού λαού σε ΝΑΙ.

Ευτυχώς το έκανε και την γλιτώσαμε ως χώρα μόνο με τα capital controls(γυναίκα έκλεισα τις τράπεζες που έλεγε και ο Γιάνης με ένα ν Βαρουφάκης τον θυμάστε;) γιατί υπήρχε τεράστιος κίνδυνος καταστροφής, όπως δήλωσε άλλωστε στο συνέδριο του κόμματος SPD o Πρωθυπουργός Αλέξης.

Συγνώμη, που τα θυμήθηκα όλα αυτά, αλλά τότε γιατί εκείνη την εποχή εμένα που ψήφισα ΝΑΙ, με έβριζαν αυτός και οι όμοιοι του; Οι Φλαμπουράρηδες, οι Τσακαλώτοι και φυσικά οι Καμμένοι, αλλά και οι οπαδοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για… ξενόδουλο και γερμανοπροσκυνημένο; Χάθηκε εντελώς η… λογική μου φαίνεται σ’ αυτό τον τόπο.

Έχει στήριξη της Ν.Δ που θα γίνει Κυβέρνηση

και ήθελε και από το ΚΙΝ.ΑΛ του 6 με 7%;

Καλά στο προεκλογικό κλίμα της Αλεξανδρούπολης, είναι δεδομένο ότι χάθηκε εντελώς η λογική. Όσο και αν παραμένεις ψύχραιμος και προσπαθείς να τα εξηγήσεις με μια στοιχειώδη σοβαρότητα, υπάρχει κίνδυνος να την… ψωνίσεις και να σε μαζέψουν για το τρελάδικο. Προσπαθώ να καταλάβω τι μύγα (χοντρόμυγα πάντως αποκλείεται) τσίμπησε ξαφνικά τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη για παράδειγμα και κάνει κάποια ανεξήγητα πράγματα.

Επικεφαλής της καλύτερης δημοτικής αρχής στην Ελλάδα, όπως ο ίδιος συνέχεια δηλώνει, είναι. Από την πρώτη Κυριακή θεωρεί πως θα εκλεγεί. Την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, του πρώτου κόμματος αυτή την στιγμή με βάση τις δημοσκοπήσεις και εν αναμονή Κυβέρνησης, εξασφάλισε δημόσια.

Τι τον έπιασε και έκανε αυτή την άγρια… επίθεση στη Νομαρχιακή του ΚΙΝΑ.ΑΛ, κατακεραυνώνοντας τους γιατί δεν τον κάλεσε η επιτροπή των “σοφών” να συζητήσει την στήριξη στην υποψηφιότητα του; Τί να την κάνει την στήριξη από ένα κόμμα που παίρνει 6% και 7%, άντε για τον Έβρο να βάλουμε… ταβάνι 10%;

Δέχεται αυτός ο κορυφαίος δήμαρχος της χώρας (αφού είναι επικεφαλής της καλύτερης δημοτικής αρχής στην Ελλάδα όπως λέει) να μπει στην ίδια διαδικασία με τον Φραγκούλη Δούκα, τον Παύλο Μιχαηλίδη, το Νίκο Τζανίδη, τον Γιώργο Καίσα και τον Γιάννη Ζαμπούκη; Και να τον κρίνουν ο Ραπτόπουλος, ο Καφετζής, ο Λασκαράκης και οι άλλοι της επιτροπής; Αυτόν που έχει το… αλάνθαστο του Πάπα;

Ο ίδιος ζήτησε στήριξη απ’ ευθείας απ’ τη Γεννηματά

Εξάλλου, ο ίδιος ζήτησε πριν από καιρό, απ’ ευθείας την στήριξη της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφης Γεννηματά, όταν τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης και ο Θόδωρος Μαργαρίτης εκ μέρους του Κινήματος. Θα πάει τώρα να μπλέξει με τους… συνομήλικους του, συνταξιούχους ο καθένας στον τομέα του, της επιτροπής “σοφών”;

Εκτός αν θυμήθηκε το αριστερό του παρελθόν. Για όσους δεν το ξέρετε, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στα φοιτητικά του χρόνια ήταν… οργισμένο νιάτο της αριστεράς. Μάλιστα είχε ζητήσει τότε να διαγράψουν από τον σύλλογο Αλεξανδρουπολιτών φοιτητών τον… δεξιό (δεν ξέρω αν τον αποκαλούσε και φασίστα) Άκη Γεροντόπουλο, που είχε το θράσος σε Πανεπιστήμια όπου κυριαρχούσε η αριστερά, να εκλεγεί στην ΕΦΕΕ εκπρόσωπος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, της φοιτητικής παράταξης της Ν.Δ.

Μια και αναφέρθηκε σε εκείνη την συνάντηση με τους εκπροσώπους του Κινήματος Αλλαγής στο γραφείο του στο δημαρχείο, παρούσα ήταν και η Γραμματέας της Νομαρχιακής Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου. Ξέρετε, αυτή για την οποία η ανακοίνωση της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη κλείνει… απαξιωτικά και πριφρονητικά με την φράση: “Της προτείνουμε να εγκαταλείψει αυτό το έργο και να ασχοληθεί με κάτι ανάλογο των δυνατοτήτων της”.

“Μάγκα” έκανε την Ποϊραζίδου

Για τέτοιο πολιτικό πολιτισμό μιλάμε και το επισημαίνω επειδή νωρίτερα η ίδια ανακοίνωση ανέφερε για πολιτισμό ρατσισμό της Νομαρχιακής του ΚΙΝ.ΑΛ κατά του κ.Λαμπάκη. Ενώ η συγκεκριμένη φράση δεν έχει κανέναν πολιτικό και κοινωνικό ρατσισμό προφανώς. Δεν γνωρίζω ποιες πολιτικές δυνατότητες έχει η Ποϊραζίδου, αλλά ξέρω ότι μεγάλωσε μόνη της, σε μονογονεϊκή οικογένεια, τρεις… κοράκλες, δουλεύοντας ως ασφαλιστής.

Στον σκληρό ιδιωτικό τομέα δηλαδή. Την μία κόρη μάλιστα, ήδη την καμαρώνει δικηγόρο (συνάδερφος του δημάρχου είναι δηλαδή) και οι άλλες δύο σπουδάζουν σε πανεπιστήμια. Αν δεν το κατάλαβε και ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, “μάγκα” την έκαναν την Ποϊραζίδου με όσα ανέφεραν και οι ίδιοι εκτέθηκαν άσχημα.

Όλα αυτά φυσικά είναι ξεκάθαρο πως γίνονται επειδή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νομαρχιακή Έβρου του ΚΙΝ.ΑΛ πρότεινε τον Γιάννη Ζαμπούκη στα κεντρικά του κόμματος. Γιατί φαίνεται ότι η δήλωση του πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά και οι πρώτες δηλώσεις για τους στόχους και το πρόγραμμα του, δημιούργησαν μια… αναστάτωση στη δημοτική αρχή.

Άρχισαν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα… Ζαμπούκη

Είδαμε για παράδειγμα, μετά την δήλωση του πως θα δημιουργηθεί Δημοτική Αστυνομία Ζώων, προκειμένου να ελέγχει και τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, να βγαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χατζηαναγνώστου και να δηλώνει πως η Δημοτική Αστυνομία θα ξεκινήσει ελέγχους στα δεσποζόμενα ζώα. Το αναπόφευκτο ερώτημα φυσικά είναι γιατί εδώ και 9 χρόνια δεν έκαναν τίποτα απ’  όλα αυτά.

Μην ξεφύγουμε όμως στο θέμα με την επιτροπή “σοφών”, τις συναντήσεις με τους υποψήφιους δημάρχους και την τελική απόφαση της Νομαρχιακής του ΚΙΝ.ΑΛ. Βγήκε ο Φραγκούλης Δούκας... λάβρος και στα δυο ραδιόφωνα της πόλης και άρχισε να λέει διάφορα ακατάληπτα, απ’ τα οποία… παίζουν μπουνιές μεταξύ τους.

Αν προσπαθήσεις να τα εξηγήσεις λογικά, θα χρειαστείς επειγόντως εξέταση από ψυχίατρο. Συμμετείχε στις διαδικασίες, έθεσε τον εαυτό του σε αυτές γιατί προφανώς τις αποδέχθηκε και επειδή πληροφορήθηκε ότι δεν ήταν αυτός που πρότεινε η Νομαρχιακή στα κεντρικά του Κινήματος Αλλαγής αλλά ο Ζαμπούκης, άρχισε να λέει διάφορα.

Να προχωρήσει με τον δημοτικό σύμβουλο

του Λαμπάκη που του έκανε… σήμα νίκης

Δηλαδή μπαίνουμε στην διαδικασία αξιολόγησης και κρίσης, αποδεχόμαστε τον συγκεκριμένο τρόπο, αλλά αν τελικά δεν θα επιλέξουν τον εαυτό μας, τότε τόσο το χειρότερο για τις διαδικασίες. Μάλιστα βγαίνουμε και τις καταγγέλουμε για προαποφασισμένες αποφάσεις και στημένη διαδικασία. Πάντως τόνισε, πως αυτός συνεχίζει την προσπάθεια, γιατί ο κόσμος τον σταματάει στον δρόμο και του λέει “προχώρα, είμαστε μαζί σου”.

Προφανώς, όπως εκείνος ο δημοτικός σύμβουλος του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, που ο κ.Δούκας δήλωσε ότι τον συνάντησε στον δρόμο και του έκανε το… σήμα της νίκης. Κι από αυτό έκρινε ότι θα είναι μαζί του. Γιατί λοιπόν, αφού πιστεύει πως ο κόσμος τον στηρίζει, δεν παίρνει και τον δημοτικό σύμβουλο του Λαμπάκη και να προχωρήσει; Τι τον ενδιαφέρει αν τον στηρίξει ένα κόμμα του 6 με 7%, στο οποίο άλλλοτε έλεγε ότι ανήκει και άλλοτε όχι;

Πάντως κάτι τέτοια δήλωνε και για στήριξη του πρώην δημάρχου Γιώργου Αλεξανδρή, του οποίου υπήρξε Αντιδήμαρχος, αλλά εκείνος έστειλε SMS σε όλους και στον Φραγκούλη Δούκα και ξεκαθάρισε πως δεν έχει αποφασίσει αν και ποιόν θα στηρίξει, ενώ δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να μιλάει για στήριξη εκ μέρους του.

Ερωτηματικά και για τον Μαυρίδη

Πάμε και στην Ορεστιάδα. Ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης για παράδειγμα, έκανε έντονη κριτική στον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη όταν ήρθε στην Αλεξανδρούπολη, γιατί ανακοινώθηκε επίσημη στήριξη στον Βαγγέλη Λαμπάκη για την Αλεξανδρούπολη και όχι για άλλους δήμους.

Την ίδια στιγμή όμως, δήλωνε πως είναι μεγάλο λάθος τα χρίσματα από τα κόμματα, γιατί ο κόσμος τα έχει απαξιώσει και όποιος την παίρνει το “πληρώνει” και αποδοκιμάζεται. Γιατί τότε δημιούργησε… κακό χαμό και μίλησε για λανθασμένη τακτική της Ν.Δ στο συγκεκριμένο θέμα; Προσπαθώ να το εξηγήσω λογικά και δεν μου βγαίνει.

Αφού πιστεύει ότι θα εκλεγεί ξανά και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή όπως λένε ανεπίσημα οι συνεργάτες του, γιατί ασχολείται με την επίσημη στήριξη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Αφού θα του κάνει… κακό και “ζημιά”. Εξάλλου άλλο είναι το δίλημμα που έχει πλέον ο κ.Μαυρίδης και θα πρέπει να διαχειριστεί το θέμα.

Ο κουμπάρος του Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης ανακοίνωσε ότι την Κυριακή θα παρουσιάσει και επίσημα την υποψηφιότητα του για Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ως “αντάρτης” δηλαδή. Τί θα κάνει ο κ.Μαυρίδης; Δεν θα στηρίξει τον κουμπάρο και φίλο του χρόνια; Αν το κάνει, θα πάει κόντρα στον επίσημη υποψήφιο της Ν.Δ Χρήστο Μέτιο. Για να δούμε τι θα δούμε.

Παίζουν ρόλο οι προσωπικές πικρίες και φιλοδοξίες

Στις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν από κάποια μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ στον Έβρο για την επιλογή της Νομαρχιακής στο θέμα του υποψήφιου δημάρχου Αλεξανδρούπολης, είναι ξεκάθαρο ότι παίζουν ρόλο και οι… προσωπικές πικρίες. Αλλά και φιλοδοξίες. Δεν μιλάω για τον Φραγκούλη Δούκα, που ως πιθανός υποψήφιος είναι φυσικό να έχει απογοήτευση.

Υπάρχουν άλλοι, που θα ήθελαν για παράδειγμα να είναι υποψήφιοι… βουλευτές με το συγκεκριμένο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές και δεν τους… βγήκε από τις διαδικασίες. Άλλοι, που ήθελαν να εμπλακούν πιθανόν στα Περιφερειακά και συνέβη το ίδιο ή ακόμα και να πιστεύουν πως θα ήταν ιδανικοί υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά ουδείς ασχολείται μαζί τους.

Κάποιοι μπορεί να έχουν σχέσεις συνεργασίας, εκτός πολιτικής, με όσους… ζορίζονται από την υποψηφιότητα Ζαμπούκη για παράδειγμα. Οπότε, είναι φανερό ότι αυτά είναι ΜΠΕΡΔεμένα (άντε πάλι αυτό το πρόβλημα με κεφαλαία και πεζά λόγω των εγχειρήσεων στο μάτι) πράγματα.

Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον, αν είχαμε στα χέρια μας αυτή την επιστολή με τα ονόματα των 12 μελών του ΚΙΝ.ΑΛ. Την… ψάχνουμε από τα κεντρικά του κόμματος στην Αθήνα και αν την εξασφαλίσουμε, φυσικά και θα την δημοσιεύσουμε.

Ο… Ναρκαλιευτής