Πεζόδρομος οδού Κύπρου: Ούτε αγαπιέται, ούτε περπατιέται από τους Αλεξανδρουπολίτες (φωτορεπορτάζ)

Πεζόδρομος οδού Κύπρου: Ούτε αγαπιέται, ούτε περπατιέται από τους Αλεξανδρουπολίτες (φωτορεπορτάζ)

Η περιβόητη πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, η συντριπτική πλειοψηφία φορέων και δημοτών αντέδρασε και εξέφρασε την αντίθεση της, αλλά ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης με τον γνωστό εγωκεντρικό χαρακτήρα του προχώρησε το έργο, σχεδόν έχει ολοκληρωθεί.

Μόνο που όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ, εμφανίζει εικόνα… ερημιάς και καθημερινά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χρειών οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι τον διασχίζουν. Κι αυτό το βλέπουν και το διαπιστώνουν κυρίως όσοι έχουν καταστήματα στον συγκεκριμένο δρόμο ή μένουν στην περιοχή. Ακόμα και εκείνοι που χρησιμοποιούν την οδό Κύπρου, κινούνται-ίσως και από συνήθεια-στα παλιά πεζοδρόμια και δεν περπατούν πάνω στο… έκτρωμα Λαμπάκη-Κουκουράβα. Γιατί και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Κουκουράβας έχει σημαντική συμμετοχή στα έργα πεζοδρόμησης και κάποιους χειρισμούς που μόνο σωστοί και με βάση τα προβλεπόμενα δεν ήταν.

Το Evros-news.gr είχε επισημάνει ευθύς εξ αρχής τα όσα συνέβησαν στην πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου, την σφοδρή αντίδραση και τις έντονες διαφωνίες των θεσμικών φορέων της Αλεξανδρούπολης, όπως Επιμελητήριο, ΟΛΑ, καταστηματάρχες, αλλά ο κ.Λαμπάκης όπως συνηθίζει, ήθελε να…περάσει το δικό του. Αναδείξαμε επίσης τις παρατυπίες, το τσιμέντωμα των κυβόλιθων ενώ αρχικά η μελέτη προέβλεπε άλλη διαδικασία, το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται κατά την διάρκεια των εργασιών. Κάναμε λοιπόν ένα φωτορεπορτάζ με εικόνες από διάφορες στιγμές του 24ωρου, πρωί, μεσημέρι και βράδυ και διαπιστώσαμε ότι αραιά και που περπατάει κανένας πάνω στο νέο τμήμα και αυτός μάλιστα σύντομα κινείται στα παλιά κομμάτια.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι κάτοικοι το αισθάνονται σαν κάτι… ξένο. Εμείς πάντως δεχθήκαμε σφοδρή επίθεση από τον δήμο και μάλιστα με έντονη ανακοίνωση που κατονόμαζε το σάιτ μας και μιλούσε για Fake news ότι αναφερθήκαμε σε παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης. Σε αυτή μάλιστα προαναγγέλονταν ακόμα και ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ εναντίον μας για όσα γράφαμε, τις οποίες πάντως ακόμα περιμένουμε.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ μαθαίνουμε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν, αν δεν έχουν υπάρξει ήδη. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι ο πεζόδρομος πλέον της οδού Κύπρου, ΟΥΤΕ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ, ΟΥΤΕ ΠΕΡΠΑΤΙΕΤΑΙ από τους Αλεξανδρουπολίτες, όπως πολύ εύστοχα δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και χρόνια κινούμενος λόγω της εργασίας του στο κέντρο της πόλης Γιάννης Ζαμπούκης.