Δύο Σουφλιώτικες επιχειρήσεις στην πρώτη πεντάδα του προγράμματος της WWF για το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς

Δύο Σουφλιώτικες επιχειρήσεις στην πρώτη πεντάδα του προγράμματος της WWF για το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς

Δύο Σουφλιώτικες επιχειρήσεις, βρέθηκαν στην πρώτη πεντάδα και συγκεκριμένα αξιολογήθηκαν ως 1η και 3η στο πρόγραμμα WWF Impact Ventures Greece που έχει στόχο να ενισχύσει τους στόχους προστασίας του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου.

Πρόκειται για την Μεταξουργία Τσιακίρη με το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού που αναδείχθηκε 1η και την εταιρεία Αντ.Δεληπούλιος Ξηροί Καρποί που αναδείχθηκε 3η. Αύριο Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη λήξη του προγράμματος WWF Impact Ventures Greece στη Δαδιά, την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, στο Κέντρο Ενημέρωσης, όπου και θα τιμηθούν οι δυο συγκεκριμένες εταιρείς της περιοχής που διακρίθηκαν ιδιαίτερα.

Ξεκινώντας με το όραμα να στηρίξει την τοπική βιώσιμη ανάπτυξη με οικονομικούς και περιβαλλοντικούς όρους, το WWF Impact Ventures Greece επίλεξε πέντε δημιουργικές επιχειρήσεις με ιδέες που είχαν τη δυναμική να ενισχύσουν τους στόχους προστασίας του Εθνικού Πάρκου.

Οι πέντε ομάδες έλαβαν για έξι μήνες υποστήριξη και εκπαίδευση από εξειδικευμένους στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα συμβούλους, μέσω εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

Τώρα, θα μοιραστούν με όσους βρεθούν στην αυριανή εκδήλωση το συναρπαστικό ταξίδι τους, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τη “μεταμόρφωσή” της σε επιχειρηματικό πλάνο και θα παρουσιάσουν τον περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό τους αντίκτυπο στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου και στις γειτονικές περιοχές.